Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην Ήπειρο

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ξενοδοχείο Du Lac, έχοντας στο πλευρό της δύο ντόπιους, τον Νίκο Γερασιμίδη και τον ...


Δημοσθένη Κοντό, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι το κόμμα της δεν θα αργήσει να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες σε όλη την Ήπειρο. «Στόχος μου είναι να βάλω στη Βουλή νέους βουλευτές, άλλης κοπής, να μην είναι το παλιό πολιτικό φθαρμένο υλικό» τόνισε και, για να προλάβει την κριτική, πρόσθεσε: «Και σας το λέει ένας άνθρωπος που είναι πολλά χρόνια στην πολιτική, υπήρξα ένα κομμάτι αυτού του πολιτικού συστήματος, γι’ αυτό και δεν έχω το άλλοθι της άγνοιας».

Και αφού επικαλέστηκε το άλλοθι της γνώσης, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του και στα δύο παλιά μεγάλα κόμματα. Θα ψηφίσει νέα κόμματα…» εννοώντας προφανώς ότι ένα από αυτά θα είναι το δικό της. Για τη μετεκλογική περίοδο, υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης μιας στέρεης κυβέρνησης συνεργασίας. 
«Στέρεη κυβέρνηση συνεργασίας σημαίνει ότι μόνο με τη θέληση του λαού και με βάση συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο θα υπάρξει αυτή η κυβέρνηση. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι είναι χρήσιμη η παρουσία της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε μια τέτοια κυβέρνηση».

Ερωτώμενη σχετικά, έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης της στην κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά της. «Αυτή η κυβέρνηση είναι σε καλύτερη θέση από οποιαδήποτε άλλη να κάνει τη διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση […]. 
Η διαπραγμάτευση θέλει προτάσεις και σταθερότητα στις απόψεις» τόνισε. Προς την κατεύθυνση αυτή, η κ. Μπακογιάννη θα έχει τη Δευτέρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον οποίο θα καταθέσει τις προτάσεις του κόμματός της επί της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. «Ο πολιτικός κόσμος της χώρας θα πρέπει να δει αυτή τη διαπραγμάτευση με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές και όχι στις επόμενες εκλογές» είπε.

Όπως είπε, για τη Δημοκρατική Συμμαχία στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να συμμετάσχει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. «Αν συμμετάσχει η τράπεζα το κέρδος για το ελληνικό δημόσιο χρέος θα είναι περίπου 18 δις, όσα λένε οι αναλυτές ότι χρειάζονται ακόμα μετά το κούρεμα για να είναι απολύτως βιώσιμο το χρέος μας» τόνισε. 
Υπογράμμισε δε ότι στη νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να συμπεριληφθεί ρήτρα με την οποία θα υποχρεούται η χώρα μας να αποπληρώσει αμέσως το χρέος της προς προμηθευτές, ιδιώτες, επιστροφή ΦΠΑ και επιστροφή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών ποσό που ανέρχεται στα 7,5 δις ευρώ, προκειμένου να τονωθεί η αγορά.

Αναφερόμενη στο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας και αλληλεγγύης που πρέπει να γίνει, μίλησε για την ανάγκη επιμήκυνσης των στεγαστικών δανείων αλλά και για την καταπολέμηση της ανεργίας. 
«Είναι υποκρισία να λες ότι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας είναι ο 13ος και ο 14ο ς μισθός ή το κατώτερο ημερομίσθιο. Το πρόβλημα είναι το μη μισθολογικό κόστος που είναι δυσβάσταχτο» τόνισε. Πρότεινε δε ως μέτρο για τη στήριξη των οικογενειών με ανέργους, την ύπαρξη δανείου από το κράτος ύψους 400 ευρώ το άτομο για τρία χρόνια.


Η περιοδεία:

Σήμερα Σάββατο:

  • στις 9 το πρωί θα συναντηθεί με το Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο και 
  • μετά θα αναχωρήσει για την Παραμυθιά, όπου θα έχει συνάντηση με τη δήμαρχο Σουλίου. 
  • Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας 
  • και το μεσημέρι θα συναντηθεί με το δήμαρχο Ηγουμενίτσας. 
  • Στις 13:00 θα κάνει τα εγκαίνια των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας (28ης Οκτωβρίου 2). 

Την Κυριακή :


  • θα επιστρέψει στην Κόνιτσα, όπου στις 9.45 θα παρακολουθήσει τη λειτουργία στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Κάτω Κόνιτσα 
  • και αμέσως μετά, θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο. 
  • Τέλος, στις 11 θα συναντηθεί με το Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :