Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Λίγο ακόμα και η Public Issue θα διορίσει πρωθυπουργό τον Κουβέλη

Η κυβέρνηση Αλαφούζου - Μαυρή διόρισε πρωθυπουργό τον Κουβέλη! 
Αν λάβουμε υπόψην τις δημοσκοπήσεις, σε λίγες εβδομάδες θα είναι πρώτο κόμμα ο Κουβέλης! Τους έχει ξεπεράσει όλους.
ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμμαχία. Η Νέα ΝΔ έμεινε μόνο αλλά που θα πάει!
Σύμφωνα με τις ...



δημοσκοπήσεις του Αλαφούζου, ο Φώτης Κουβέλης βρίσκεται σε εκρηκτική άνοδο! Θέλει ακόμη λίγα τηλεφωνήματα και ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ, ενώ οδεύει ακάθεκτος για το Μαξίμου. Καταλαβαίνετε ότι οι νέες κυβερνήσεις θα βγαίνουν από τα τηλέφωνα του Μαυρή. Μέχρι στιγμής έδειχναν ιδιαίτερη συμπάθεια στους Οικολόγους και δεν τους βγήκε. Οπότε την έπεσαν στον Κουβέλη! Λογικά όπου βρίσκεστε, κοιτάξτε γύρω σας, ένας στους 10 δηλώνει ήδη φανατικός οπαδός της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και αποφασισμένος να ανατρέψει … τα πάντα. Όταν τους βρείτε ειδοποιήστε και μας να τους γνωρίσουμε! Τέτοια μανία να βγει πρωθυπουργός ο Κουβέλης είναι πρωτοφανής! Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι «ιστορικές» δημοσκοπήσεις του Αλαφούζου σε συνεργασία με τον Μαυρή. Ας ζήσουμε όλοι το αριστερό όνειρο!

1 σχόλιο :

Defkalion είπε...

Δημοκρατική Αριστερά: Επικίνδυνη μετάσταση του ΣΥΝ στη δημοκρατία και φιλόδοξο άλμα στην εξουσία.

Και ο Αλαβάνος σε ρόλο μεταστατικού καρκίνου μέσα στο «αριστερό» ΠΑΣΟΚ.

Ο Κουβέλης ανέλαβε το έργο της δημιουργίας μιας νέας επικίνδυνης μετάστασης του «πολυτασικού» ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ με ένα «βελούδινο διαζύγιο», όπως ονομάστηκε.

Σε άρθρο μας στο φ. 446 (Ιούνης 2009) της Νέας Ανατολής είχαμε αναλύσει τη φύση της σύγκρουσης που εκδηλώθηκε ανοιχτά μέσα στον ΣΥΝ μετά τα φτωχά εκλογικά του αποτελέσματα στις ευρωεκλογές, που προέκυψαν από την βαριά έκθεσή του στο λαό μετά το κάψιμο της Αθήνας το Δεκέμβρη του 2008. Εκεί εξηγούσαμε πως στο επίκεντρο της σύγκρουσης αυτής βρίσκονταν οι διαφορές τακτικής στην αναρρίχηση του ΣΥΝ στην εξουσία. Είχαμε γράψει ότι δεν αποκλείουμε την αποχώρηση της «ανανεωτικής πτέρυγας» που τότε ξεσηκώθηκε ενάντια στις «ριζοσπαστικές συνιστώσες» και το «Αριστερό Ρεύμα» επειδή με την υπεράσπιση της βίας του Δεκέμβρη αποκάλυψαν τον ΣΥΝ σαν παράγοντα προβοκάτσιας και πολιτικής ανωμαλίας προκαλώντας σοβαρά ρήγματα στην προσέγγιση ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ. Εκτιμήσαμε όμως ότι μια τέτοια διάσπαση θα δημιουργούσε στον υπόλοιπο του ΣΥΝ το πρόβλημα ότι ένα μεγάλο κομμάτι του θα ξέμενε στο περιθώριο με την «ανανεωτική πτέρυγα» μόνο να πλασσάρεται σε θέσεις εξουσίας. Το «βελούδινο διαζύγιο» έγινε έτσι ώστε τίποτα να μην εμποδίζει μια χαλαρή επανένωση στο μέλλον, ενώ η ταυτόχρονη δραστηριοποίηση του Αλαβάνου να αναζητήσει συμμαχίες με τη δήθεν «αριστερή» τάση ενός κατακερματισμένου και αφερέγγυου κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ είναι μια απόπειρα επίλυσης αυτού του προβλήματος. Το βασικό είναι ότι διασφαλίστηκε ότι επικεφαλής των Ανανεωτικών θα είναι έμπιστοι του παλιού καθεστώτος ώστε να ελαχιστοποιηθεί οποιοδήποτε ξεστράτημα αυτού του ρεύματος από το μονοπάτι του σοσιαλφασισμού.



H συνεχεια εδω
http://www.oakke.gr/na457/kouvel457.htm