Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αρχιεπίσκοπος: "Ο εχθρός είναι εντός των τειχών"

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμά του χθες, στον Άγιο Δημήτριο, στα Μυκονιάτικα, απευθυνόμενος στους πιστούς, υπογράμμισε ότι δυστυχώς σήμερα ο «εχθρός είναι εντός των τειχών. Αλλά δεν είναι κρίμα να γινόμαστε σκλάβοι έτσι, χωρίς να προσέχουμε και να ...


έχουμε μέσα μας αυτό το φρόνημα που μας δίνει η Εκκλησία μας και η πατρίδα μας;».

Αναφερόμενος στην κρίση, ο Αρχιεπίσκοπος είπε, μεταξύ άλλων: «Κάθε μέρα οι φτωχοί γινόμαστε πιο φτωχοί, οι στεναχώριες γίνονται περισσότερες, η ανασφάλεια ακόμα πιο πολύ, η ανεργία αυξάνεται και θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, η απελπισία έρχεται, λοιπόν, και μας ζώνει όλους κι απεγνωσμένα λέμε: υπάρχει φως;»
«Στον πολιτισμένο χώρο της Ευρώπης είπαν ότι ο άνθρωπος είναι το κέντρο της γης», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, «και μπορεί τη ζωή να την αλλάξει και να κάνει όλους τους ανθρώπους ευτυχισμένους, να τους κάνει έναν παράδεισο. Και πού οδήγησε αυτό; Σ’ αυτό που εμείς οι μεγαλύτεροι τα ζήσαμε, στους πολέμους, στην ανυποληψία του ανθρώπου. Γιατί η αρρώστια ήταν η διδασκαλία που πέρασε: Πέθανε ο Θεός! Δεν υπάρχει Θεός. Επομένως, αφού δεν υπάρχει Θεός Πατέρας δεν υπάρχουν και παιδιά, επομένως δεν υπάρχουν και αδελφοί. Σκοτώνοντας, λοιπόν, οι φιλόσοφοι και οι δάσκαλοι τον Θεό, σκότωσαν και τον άνθρωπο και την ανθρωπιά.»
«Κι αυτά τα μηνύματα έφτασαν και στην πατρίδα μας», συνέχισε ο κ. Ιερώνυμος λέγοντας ότι αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό είναι να γίνεται «ο φτωχός φτωχότερος, ο πλούσιος πλουσιότερος. Γιατί; Αφού δεν υπάρχει Θεός, όλα επιτρέπονται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :