Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τελικά ο Σαμαράς, συμφώνησε ή διαφώνησε με τον Παπαδήμο;

Τι ακριβώς έγινε στο ραντεβού Παπαδήμου – Σαμαρά; Κατάφερε ο πρωθυπουργός να αμβλύνει τις «ηρωικές» αντιστάσεις του Σωτήρα μας Αντώνη; Σκοπός του Σαμαρά είναι να μην ανακατεύεται πουθενά. Να συμμετέχει … «συμβολικά», με σκοπό όσο το ...


δυνατόν μικρότερο … πολιτικό κόστος! Προσπαθεί να κρατηθεί μακριά από όλα. Δεν καλύπτει τον Καραμανλή στο θέμα του Βατοπεδίου και δεν προτίθεται να ενδώσει σε αιτήματα της Τρόικας για να μην φανεί ότι … υπέκυψε σε πιέσεις ή συγκυβερνά!

Τελικά οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το ραντεβού διίστανται. Ο πρωθυπουργός επεδίωξε συμφωνία, αλλά ο Αντώνης θέλει να κυβερνήσει και να τα κάμει όλα μόνος του, χωρίς κανένα πρόθυμο συνεταίρο ή δεκανίκι!
Η συνάντηση είχε διάρκεια περίπου 100 λεπτών! Σίγουρα δεν πίνανε καφέ για τόση ώρα, ούτε έπαιζαν μπιρίμπα.

Ο πρωθυπουργός έχει μπροστά του μια περίοδο σκληρών διαπραγματεύσεων και ο Σαμαράς επιθυμεί ολόψυχα να αποτύχουν όλες, πλην της εξασφάλισης των 90 δις, για να τα διαχειριστεί μετά αυτός όπως θέλει και να τα σκορπίσει όπου έχει υποσχεθεί!

Ο Σαμαράς παρουσιάζεται με διάθεση συνεργασίας χωρίς να συνεργάζεται με το "Δ’ Ράιχ" και διαλλακτικός χωρίς διάθεση συμφωνίας, με το πρόσχημα της άγνοιας των απαιτήσεων των Γαλλογερμανών, ενώ ξέρει πολύ καλά τι θέλουν οι πιστωτές μας. Εξάλλου ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για το τι ακριβώς θέλει η Τρόικα και γιατί ξανάρχεται!

Σηζητήθηκε η παράταση των εκλογών μετά τον Μάρτιο λόγω του χρονοδιαγράμτος για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Και εδώ ο Σαμαράς έθεσε νέο καταληκτικό όριο (ξανά), την 8η Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) και το έθεσε ως νέα κόκκινη γραμμή. Κάθε τρεις και λίγο αλλάζουν θέσεις αυτές οι κόκκινες γραμμές.

Στην κόκκινη γραμμή των Γαλλογερμανών σχετικά με την πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων εκ μέρους της Ελλάδας, ο Αντώνης δεν έδειχνε να συγκινείται γιατί μάλλον προηγούνται οι δικές του γραμμούλες! Το παίζει ο τρελός του χωριού και ό,τι πιάσει! Χωρίς φυσικά να παραθέτει εναλλακτικές προτάσεις, λόγω του φιάσκου της εργασιακής εφεδρείας. Τρέμει ο Αντώνης στην ιδέα, να προτείνει κάτι και αυτό να υιοθετηθεί, με αποτέλεσμα να αποτύχει στην πράξη και να φανεί ότι υπόσχονται "φύκια"!

Εν τέλει ο Μιχελάκης βάφτισε την γκραν γκινιόλ συνάντηση Παπαδήμου – Σαμαρά ως «ανταλλαγή απόψεων». Τώρα αυτό καλό είναι ή κακό; Μάλλον απέτυχε η προσπάθεια Παπαδήμου! Αλλά μη χαλάσουμε το χατίρι του Μιχελάκη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :