Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σε όλο τον κόσμο μιλάνε για χρεοκοπία της Ελλάδας!

Ξανάρχεται η Τρόικα με κακές διαθέσεις. Τίποτα δεν προχωρεί στην Ελλάδα και οι Σαμαράς - Παπανδρέου κάνουν τα πάντα για να αποτύχει η συγκυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με τη ...



διαδοχολογία , η ΝΔ με τη εκλογολογία. Πριν ή μετά το Πάσχα; Βάζει και κόκκινες γραμμές ο Αντώνης, όπως οι τόσες άλλες που έγιναν ροζ και τώρα κάνει πως «δεν άλλαξε πουκάμισο»!
Τι θα γίνει άραγε με τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI+); Και οι δανειστές και η ελληνική πλευρά έχουν υιοθετήσει σκληρή γραμμή! Γίνεται λόγος ακόμη και για … εκβιασμούς! Τα σενάρια στον διεθνή τύπο μιλάνε για χρεοκοπία της Ελλάδας τις επόμενες 70 ή 100 μέρες, ακόμη και αποχώρησής της από το ευρώ.
Η τρόικα επιθυμεί επιτόκιο κοντά στο 3%, οι ιδιώτες ομολογιούχοι, μέσω του επικεφαλής του ΙΙF Τσαρλς Νταλάρα, κατηγορούν τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι επιδιώκουν την ανατροπή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου.
Ο μόνς αισιόδοξος είναι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία». Το ευχόμαστε αν και η κατάσταση έχει κολλήσει πάλι και όλα είναι πιθανά!
το κλίμα που έχει δημιουργηθεί συμφέρει και πάλι μόνο τους κερδοσκόπους, οι οποίοι δεν χάνουν ποτέ ευκαιρία για να επιτεθούν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :