Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τα σενάρια και οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι για να μη χρεοκοπήσει το Mega.

Τα σενάρια και οι προτάσεις που έπεσαν για να μην χρεοκοπήσει το Mega:
  1. Το Mega κλυδωνίζεται αρκετούς μήνες και από πλευράς μεγαλομετόχων έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορα σενάρια για να αποφευχθεί η προσφυγή του καναλιού στο ...άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Αν και η πτώχευση συζητήθηκε πολλές φορές.
  2. Η πρόταση που έπεσε αρχικά αφορούσε τον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη. Ο ίδιος αρνήθηκε να μετάσχει σε ένα σχήμα που σκέφτονταν ακόμη και την χρεοκοπία, ενώ οι ζημιές του κάθε χρόνο αυξάνονταν(φέτος έφτασαν στα 25 εκατομμύρια ευρώ!).
  3. Δάνεια από διάφορες τράπεζες (κυρίως Εθνική). Η τράπεζα επίσης αρνήθηκε να ενδώσει!
  4.  Συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου: ήταν μια από τις προτάσεις οικονομολόγων που ασχολήθηκαν με τις ζημιές των δύο συγκροτημάτων. Σημειωτέον ότι ο Μπόμπολας έχει προ πολλού ξεκινήσει μια επιχείρηρη εξυγίανσης του Οίκου του …
  5. Συγχώνευση Mega – Star:η πρόταση προέρχεται κυρίως από τον Βαρδή που ανησυχεί ιδιαίτερα για την εγχώρια κατάσταση στα μέσα. Μετέχει και στο Mega και στο Star, κανάλια που έχουν και τα δύο ζημιές και ανοίγματα.
  6. Συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασος – Star: τρία σε ένα. Δημιουργείται έτσι ένας κολοσσός στα ελληνικά μέσα που θα ελέγξει ολόκληρο το πολιτικό παιχνίδι. Το πείραμα είναι ήδη ζωντανό στο Mega. Γιατί να μην επεκταθεί και στους τρεις ομίλους περιορίζοντας έτσι τις ζημιές και περιορίζοντας τις απώλειες. Άσε που ο έλεγχος καθίσταται ευκολότερος και αποδοτικότερος!

Δεν υπάρχουν σχόλια :