Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ποινική δίωξη για «ξέπλυμα χρήματος» κατά Παπαγεωργόπουλου

Ένα εκατομμύριο ευρώ βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου
Ποινική δίωξη κατά του τέως Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση αφορά τη ...
γνωστή υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία του Δήμου της Θεσσαλονίκης, ενώ δίωξη ασκήθηκε και εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών.

Στο πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών αναφέρεται ότι βρέθηκαν καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς του τέως Δημάρχων και των προαναφερόμενων προσώπων, με χρήματα που δεν συνάδουν με τα έσοδα που έχουν δηλώσει στην Εφορία.

Σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Παπαγεωργόπουλου και της συζύγου του βρέθηκαν 1.000.040 ευρώ, σε αυτούς του Μιχάλη Ζορπίδη 6 εκατ. ευρώ, στους λογαριασμούς του Μιχάλη Λεμούσια, που παραμένει προφυλακισμένος, 870.000 ευρώ, ενώ στο στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου βρέθηκαν 160.000 ευρώ.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Οι λαικοδεξιοί συνέχεια βρίζουν τον Μπουτάρη αλλα για τον Παπαγεωργόπουλο κάνουν τουμπεκί στα blog τους.

Γι' αυτους "πατριώτης" και "καλός χριστιανός" να είσαι και δεν πειράζει αμα κλέψεις... ολα τα συγχωρεί ο θεός.