Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Με την μαζική αποφυλάκιση κρατουμένων απελευθερώνονται και βαρυποινίτες!

«Η προσφιλής τακτική της αποσπασματικής αντιμετώπισης των δομικών προβλημάτων της δικαιοσύνης, με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, καλά κρατεί. Το θέμα όμως εν προκειμένω είναι πολύ σοβαρότερο, γιατί με την τροπολογία αποφυλακίζονται και βαρυποινίτες καταδικασμένοι, μέχρι ...

10 χρόνια κάθειρξη, για σοβαρά ποινικά αδικήματα, που κατά πλειοψηφία σχετίζονται με τα ναρκωτικά, τα οποία δεν εξαιρούνται και αυτοί θα αφεθούν ελεύθεροι στην κοινωνία.

Εκτός όμως αυτού με τη μαζική αποφυλάκιση κρατουμένων, που στην πλειοψηφία τους θα είναι αλλοδαποί, αφού σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας οι 7.000 από τους 12.200 φυλακισμένους είναι αλλοδαποί, όχι μόνο δεν θα καταπολεμηθεί η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, αλλά αντίθετα θα ενταθούν τα φαινόμενα αυτά, αφού θα επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία καταδικασμένοι εγκληματίες που, κατά τεκμήριο, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, θα συνεχίσουν την παράνομη δράση τους, προκαλώντας ακόμα περισσότερο τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα της ελληνικής κοινωνίας.

Ίσως βέβαια η Κυβέρνηση με την συγκεκριμένη τροπολογία, αποβλέπει στο να δημιουργήσει χώρο στις φυλακές για να μπουν οι φοροφυγάδες, που κυνηγάει τελευταία».

Δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Ανδρέου, με αφορμή την τροπολογία στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης με σκοπό την αποσυμφόρηση των φυλακών με μαζική αποφυλάκιση κρατουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :