Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Να διαλευκανθεί η υπόθεση με τους πιθανούς Έλληνες βουλευτές που έχουν λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας

Να υποβάλει ο Πρωθυπουργός, κ. Λ. Παπαδήμος, και η ελληνική κυβέρνηση αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας, ώστε να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων των νυν και των πρώην Ελλήνων βουλευτών και των πιθανών λογαριασμών τους σε τράπεζες της Ελβετίας, ζητά ο ...


Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς -όπως σημειώνει- «ο πολιτικός κόσμος της χώρας, η κοινοβουλευτική τάξη και οι πολίτες απαιτούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, ότι «σύμφωνα με δήλωση του Ελβετού βουλευτή, κ. Ιωσήφ Ζησιάδη, αρκετοί έλληνες βουλευτές διαθέτουν λογαριασμούς στην Ελβετία. Ειδικότερα, κ. Ζησιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega στα τέλη Νοεμβρίου, υποστήριξε ότι δεν προχωρά η φορολογική συμφωνία που έχει προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική, γιατί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμοί, όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου», ενώ τονίζει σύμφωνα με αρκετά σχετικά δημοσιεύματα, «υπάρχουν περίπου 120 ονόματα πολιτικών που βρίσκονται σε κατάλογο με καταθέτες του εξωτερικού».

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει ότι «για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, για την αποκατάσταση της τιμής του πολιτικού συστήματος, αλλά και λόγω των έντονων αντιδράσεων της κοινής γνώμης είναι κρίσιμο στο πλαίσιο συμφωνίας που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση (Παπανδρέου) με τις Ελβετικές αρχές για την είσπραξη φόρων που διέφευγαν για χρόνια, να υπάρξει υποβολή ειδικού αιτήματος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων των Ελλήνων βουλευτών και πιθανών λογαριασμών τους σε τράπεζες της Ελβετίας». Κατόπιν, τονίζει ότι «πρέπει να διερευνηθούν εις βάθος οι πηγές των εσόδων αυτών, αλλά και να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα, όπως άλλωστε πρέπει να συμβεί και με οποιονδήποτε άλλο πολίτη».

Επιπλέον, σημειώνοντας ότι «ο πολιτικός κόσμος της χώρας, η κοινοβουλευτική τάξη και οι πολίτες απαιτούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», ο κ. Αυγενάκης ζητά από τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να υποβάλουν «αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας, ώστε να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων των νυν και των πρώην Ελλήνων βουλευτών και των πιθανών λογαριασμών τους σε τράπεζες της Ελβετίας». Επιπλέον, ζητά να προχωρήσουν «σε άμεσες ενέργειες για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης, δίνοντας άμεσα στη δημοσιότητα -εάν υπάρχουν- ονόματα ελλήνων πολιτικών με καταθέσεις στην Ελβετία», καθώς και να διερευνηθεί «εις βάθος από πού προήλθαν τα ποσά των καταθέσεων (εάν αυτά υφίστανται)».

Δεν υπάρχουν σχόλια :