Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ανταρσία «Ανώνυμων Μεταξικών» στελεχών του ΛΑΟΣ κατά Καρατζαφέρη και κυβέρνησης Παπαδήμου!

Η Πάνω Πλατεία των "Αγανακτισμένων" εκδικείται!
Βαθύ ρήγμα και μεταξύ των στελεχών του ΛΑΟΣ. Αντικυβερνητικοί μεταξικών αποχρώσεων εναντίον Συγκυβερνητικών. Με το μεγαλύτερο τμήμα της κομματικής βάσης να δυσφορεί και να δηλώνει έντονο ιδεολογικό και συνειδησιακό πρόβλημα, ενώ κατηγορεί τον ...

πρόεδρό του για οπορτουνιστική πολιτική.

Με λίγα λόγια στην κομματική βάση του ΛΑΟΣ επικρατεί αναβρασμός και αρκετά κομματικά μέλη επικρίνουν ανοιχτά τις επιλογές του Καρατζαφέρη, θεωρώντας ότι είναι μεγάλο λάθος που συμμετέχει και στηρίζει την κυβέρνηση και κάνουν λόγο για απόφαση που «έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος».

Από τους αντικυβερνητικούς διακινείται μάλιστα και κείμενο με αναφορές στον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, το οποίο έφθασε και στα δημοσιογραφικά γραφεία, με το οποίο καυτηριάζεται έντονα η στάση του Καρατζαφέρη και επισημαίνεται ότι:

  • «Ιδρυτικά και βασικά στελέχη του ΛΑΟΣ, αρνούμαστε να συνταχθούμε με την άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στους ξένους και στην κατοχή της Ελλάδας».
  • Είναι άκυρες και δεν έχουν τη δική μας κομματική νομιμοποίηση», αναφέρουν: «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ, ότι εμείς που καταστατικά υποστηρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια, ότι δεν ανήκουμε στη Δύση και δεν υπογράψαμε τη συνθήκη του Μάαστριχτ προτάσσοντας το πατριωτικό μας καθήκον, θα φτάναμε στο σημείο με απόφαση του προέδρου μας να υπογράψουμε το πρώτο μνημόνιο και να προσφύγουμε στο ΔΝΤ και ότι ακολούθησε έως σήμερα, πράξεις και συμφωνίες που είναι συνταγματικά μετέωρες δεν έχουν περάσει από τη Βουλή και δεν έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση».
  • «Η απόφαση εκείνη εμπεριέχεται πλέον στη διεθνή σχετική νομολογία. Αντί λοιπόν ο Καρατζαφέρης να υποστηρίξει το ΟΧΙ του Μεταξά, είπε ΝΑΙ στην τρόικα και την ίδια στιγμή υποκριτικά επισκέφθηκε την 28η Οκτωβρίου το σπίτι του δικτάτορα» αναφέρεται στο κείμενο.
  • «Εμείς ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ από το ΛΑΟΣ έως ότου συνετιστούν τους: Γεώργιο Καρατζαφέρη, Μαυρουδή Βορίδη, Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Αστέριο Ροντούλη, Γεώργιο Γεωργίου και απαιτούμε να μην ομιλούν εκ μέρους μας και να μην εκφράζουν επισήμως το κόμμα γιατί δεν απηχούν το ΛΑΟΣ που ιδρύσαμε και δεν κινούνται σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές»

Δεν υπάρχουν σχόλια :