Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ιταλοί ρατσιστές πυρπόλησαν καταυλισμό Ρομά για δήθεν βιασμό 16χρονης [φασισμός]

Αποκύημα φαντασίας αποδείχθηκε ο ισχυρισμός μιας 16χρονης Ιταλίδας ότι δήθεν «τη βίασαν δύο Ρομά» - ισχυρισμός που οδήγησε ομάδα ιταλών ρατσιστών να εισβάλει σε τσιγγάνικο καταυλισμό, στα περίχωρα του Τορίνο, καταστρέφοντας και ...


πυρπολώντας παραπήγματα, τροχόσπιτα και σκηνές.
Η επιδρομή έγινε το περασμένο Σάββατο από ομάδα περίπου 50 ατόμων, ανάμεσά τους και αρκετοί χούλιγκαν των διαβόητων φανατικών οπαδών «ούλτρας» της ποδοσφαιρικής ομάδας Γιουβέντους, το νέο γήπεδο της οποίας βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό, στην περιοχή Βαλέτε. Η αστυνομία απομάκρυνε τους περισσότερους Ρομά, με αποτέλεσμα να μην σημειωθούν τραυματισμοί, αποδείχθηκε όμως ανίκανη να ανακόψει τη ρατσιστική οργή των επιτιθεμένων, οι οποίοι φώναζαν ποδοσφαιρικά συνθήματα.
Την ώρα της καταστροφής έφτασε επιτόπου ο αδελφός της 16χρονης συνοδευόμενος από αστυνομικούς, αλλά η αποκάλυψη της αλήθειας στάθηκε αδύνατο να συγκρατήσει τους μισαλλόδοξους.
Όπως έγραψε η εφημερίδα La Reppublica «η κοπέλα είχε υποσχεθεί στους γονείς της, μετά από πιέσεις, ότι θα παρέμενε παρθένα μέχρι τον γάμο και κατασκεύασε την ιστορία όταν κοιμήθηκε με το αγόρι της». Ήταν μία ιστορία με αρκετές λεπτομέρειες, όπως ότι δύο Ρομά την άρπαξαν, την παρέσυραν πίσω από ένα συγκεκριμένο κτίριο όπου τη βίασαν, κατόπιν τη φοβέρισαν και την εγκατέλειψαν - όλα μυθεύματα.
Η περιοχή όπου βρίσκεται ο καταυλισμός που δέχτηκε την επίθεση των χούλιγκαν ανήκε στην τέως βασιλική οικογένεια της Ιταλίας και παρέμενε επί δεκαετίες ανεκμετάλλευτη.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια :