Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Κανένας δεν θέλει τα μέτρα, τώρα! Θα μας τα χώσουν νωπά. Κατεψυγμένα δεν θα τα καταλάβουμε.

Ψηφίστηκαν στον Προϋπολογισμό αλλά λόγω της προεκλογικής περιόδου κανένας δεν τα θέλει! Τώρα πετάνε την καυτή πατάτα ο ένας στον άλλο. Από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και τανάπαλιν. Τραμπάλα να κάνουμε… Και ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς αποστασιοποιούνται. Τη στιγμή που τα μέτρα θα απορρέουν από τη νέα ...


δανειακή σύμβαση. Με βάση τη μέχρι στιγμής πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, η λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων το 2012 θεωρείται … αναπόφευκτη. Τα νέα μέτρα όμως έχουν πολιτικό κόστος. Παρά του ότι είναι μοιραία λοιπόν τα νέα μέτρα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου προσπαθούν ήδη να περιορίσουν το πολιτικό κόστος.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει εξουθενωμένος και παρέπεμψε τα νέα μέτρα δηλώνει ότι απαιτείται κυβέρνηση με νωπή εντολή. Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της, παγιδευμένη σε μια ανέξοδη "επαναστατική" στρατηγική,  επιθυμεί να αποφύγει πάση θυσία να προσυπογράψει τα μέτρα που απορρέουν από τη νέα δανειακή σύμβαση και παίρνει σαφείς αποστάσεις από τη «συνδιαχείριση», που προτείνει ουσιαστικά ο Βενιζέλος. Ο Καρατζαφέρης αρνείται κάθετα τα νέα μέτρα και ζητά δημοψηφίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :