Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου συζητά «τα πάντα» με τους «κορυφαίους»

Ο Παπανδρέου συζητά τη διαδικασία που θα καθορίσει τις εξελίξεις στο θέμα της ηγεσίας στο ΠαΣοΚ, καθώς σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί συμφωνούν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, ότι όσο εκκρεμούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ ή να κινηθούν εσωκομματικές διαδικασίες που θα 


πυροδοτούσαν το κλίμα και θα απειλούσαν την ούτως ή άλλως εύθραυστη συνοχή του σχήματος.

Οπως λένε, κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα το όλο εγχείρημα και την αποστολή της κυβέρνησης συνεργασίας, αφού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι υπουργοί στα κρίσιμα χαρτοφυλάκια θα είχαν μία παράλληλη καθημερινή δραστηριότητα στο εσωκομματικό πεδίο.

Παρά ταύτα, όμως, πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το θέμα της ηγεσίας του ΠαΣοΚ βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων. Σύμφωνα με τα όσα αφήνεται να διαφανούν, ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη αρχίσει να βολιδοσκοπεί τα κορυφαία στελέχη.

Χωρίς να αποκαλύπτει τις προθέσεις του, θέλει να γνωρίζει τις διαθέσεις των άλλων στελεχών, ενώ στα θέματα συζήτησης περιλαμβάνεται και η αναταραχή που προκλήθηκε από τις πληροφορίες περί φημολογούμενης πρόθεσης υιοθέτησης της λίστας προτίμησης για τις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :