Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η πρώτη ήττα του Λουκά Παπαδήμου ήταν η σύνθεση της τρικολόρε κυβέρνησης!


Στην Ιταλία ο Μόντι έθεσε όρο για τον σχηματισμό κυβέρνησης να είναι μικρή και ευέλικτη. 
Απαίτησε επίσης οι βασικοί υπουργοί να είναι 12 τεχνοκράτες και όχι πολιτικά πρόσωπα. 
Στην Ελλάδα αντιθέτως τα κόμματα προκειμένου να συμμετάσχουν έθεσαν όρους και πέτυχαν τα ίδια να επιβάλλουν τα στελέχη τους που 


θα συγκυβερνούσαν. 
Αυτό ήταν δεινή ήττα για τον Λουκά Παπαδήμο μια και έπρεπε να είχε κάθε ευχέρεια να τοποθετήσει ο ίδιος στα υπουργεία τα στελέχη που του παραχωρούσαν τα κόμματα αλλά και να επιλέξει άτομα εκτός κομμάτων, τουλάχιστον τους δικούς του στενούς συνεργάτες. 
Το πρώτο εμπόδιο φαίνεται αφορούσε την παραμονή του Ευάγγελου Βενιζέλου και το δεύτερο την συμμετοχή ή όχι κομματικών στελεχών της ΝΔ και αφού έπεσε και αυτό το τείχος, ποια υπουργεία θα ελάμβαναν! 
 Στο τέλος κατέληξαν σε ένα βαρύ και ασήκωτο σχήμα, με χτυπητά δίδυμα που πολύ δύσκολα θα συνεργαστούν και θα επιτύχουν τους στόχους τους!

1 σχόλιο :

kostas hondrozoumakis είπε...

Ενα πεπλο αισιοδοξιας απλωθηκε πανω στονο καθε σκεπτομενο πολιτη της χωρας με την επιλογη Παπαδημου στην πρωθυπουργια την προηγουμενη Πεμπτη.
Την αμεσως επομενη μερα με τον σχηματισμο αυτου του τσιρκο MEDRANO που ανακοινωθηκε, το πεπλο αισιοδοξιας μετατραπηκε αυτοματα σε απαισιοδοξια και οργη.
Δυστυχως οι πιθανοτητες να λειτουργησει υπερ του τοπου αυτος ο κυβερνητικος Φρανκεσταϊν ειναι πλεον ελαχιστες για να μην πω μηδαμινες. ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ Η ΔΡΑΧΜΗ?