Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Μάκης Βορίδης, ένας εθνικιστής κολεγιόπαις

Ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, από το 2007 και γνωστός σε όλους για τις ακραίες θέσεις του, Μάκης Βορίδης. 
Νομικός στο επάγγελμα, αρέσκεται να αναφέρεται στην κεντροδεξιά και τις φιλελεύθερες δυνάμεις. 
Έχει γίνει μόδα τελευταία η προσφυγή στον φιλελευθερισμό από όλους αυτούς που μόνο κρατιστές και 


επικίνδυνοι μπορούν να χαρακτηριστούν. 
Στο λεξιλόγιό τους καταλαμβάνει εξέχουσα θέση ο «κοινωνικός φιλελευθερισμός», σε μια προσπάθεια να υποκλέψουν από το Κέντρο τον σοσιαλφιλελευθερισμό, ένα από τα βασικά ρεύματα της παγκόσμιας κεντρώας φιλελεύθερης σκέψης, για να αφοπλιστούν τυχόν κινήσεις του μέλλοντος! Εξάλλου το παρελθόν των περισσοτέρων κάθε άλλο παρά φιλελεύθερο είναι. Μεγάλη προτεραιότητα αποτελεί ο «τελικός σκοπός», που δεν είναι άλλος από μια σταθερή και μακροχρόνια σχέση διακυβέρνησης από την Λαϊκή Δεξιά της ΝΔ και την λαϊκίστικη ομάδα του ακροδεξιού ΛΑΟΣ!
Αφού το ΠΑΣΟΚ το έπαιζε αριστερό και απορροφούσε ψήφους από το ΚΚΕ και το ΚΚΕ Εσωτερικού, γιατί τα ακραία στοιχεία του δεξιού φάσματος να μην το παίζουν φιλελεύθεροι για να διεισδύσουν έτσι στο Κέντρο; Αν ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν του Μάκη καταλαβαίνουμε γιατί το παίζουν φιλελεύθεροι όλοι αυτοί που έχουν διατελέσει τα «τσεκούρια της δεξιάς» και «η φωτιά του έθνους»!
Ξεκίνησε την μαύρη πολιτική του σταδιοδρομία από την περιβόητη ΕΠΕΝ, η οποία δημιουργήθηκε από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Παρέμεινε Γραμματέας της Νεολαίας της ΕΠΕΝ έως το 1990, ενώ το 1994 ίδρυσε μαζί με άλλους ακροδεξιούς το «Εθνικό Μέτωπο», το οποίο αργότερα ενσωματώθηκε στο ΛΑΟΣ! Εντωμεταξύ το «Μέτωπο» καλλιέργησε στενές επαφές και σχέσεις με όλες τις εθνικιστικού τύπου και ακροδεξιές οργανώσεις, δίκτυα και φράξιες! Μέσω αυτών των επαφών καλλιεργήθηκαν τα σενάρια περί επιστροφής του Μάκη στο μαντρί της Νέας Δημοκρατίας. Οι επαφές ήταν υπαρκτές και αρχικά δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα μεταξύ Καρατζαφέρη και Σαμαρά. Τα σημερινά ακροδεξιά δίκτυα της ΝΔ δεν έπαψαν ποτέ να έχουν επαφές με ιδιαιτέρως δραστήριους «φίλους» του παρελθόντος.
Ο Μάκης είναι ο συνδετικός κρίκος για την «Μεγάλη» συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ, μια συνεργασία που θα καθαρίσει το τοπίο της Δεξιάς από ντιντήδες, νταντάδες και μέτριους διαδρομιστές!
Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην «Athens News», ρωτήθηκε για τη φοιτητική του δράση. Η απάντηση κινήθηκε μεταξύ εθνικής ρητορείας και ολίγον συγνώμης:«Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά. Ως ακτιβιστής που ήθελα να δραστηριοποιηθώ στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο ήταν η μόνη διέξοδος».

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

εξω οι ναζιδες απο τη κεντροδεξια!

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Nomen est Omen. Σοφία εστίν ονομάτων επίσκεψις. Το βορίδης εκ του βορά προέρχεται. Θηρίον ο παις, άλλον ότι προσποιείται το σκυλάκι.