Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αποκρατικοποιείστε πρώτα το πολιτικό σύστημα


Αν δεν γνωρίζατε ότι για κάθε ψήφο που παίρνουν τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 10ευρω, τότε να αναρωτηθείτε ποιοι είναι αυτοί που ήθελαν να παραμείνει κρυφό.
Και ήθελαν να παραμείνει κρυφό για πολλούς λόγους. 
Ο σημαντικότερος είναι ότι τα 


αντίστοιχα κόμματα στην Ευρώπη χρηματοδοτούνται με 0,70 λεπτά ανά ψήφο.
Έτσι αν ένα κόμμα συγκεντρώνει 3.000.000 ψήφους θα έπαιρνε περίπου 30εκ κάθε χρόνο και για τέσσερα χρόνια 120εκ. ενώ θα δικαιούταν κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα μόλις 2εκ και 8εκ για την τετραετία. 
Η διαφορά είναι τεράστια. Είναι ένα λιγότερο σχολείο, ένα νοσοκομείο, ενας δρόμος, ένα λιμάνι ή μια απόδοση επιδόματος πολυτέκνων.
Αλλά το αδηφάγο πολιτικό σύστηνα δεν αυτοπεριορίζεται, αντιθέτως επεκτείνεται με την μορφή του δανεισμού. Δηλ. συναλλάσσεται με κρατικές τράπεζες (Αγροτική, Αττικής) με διορισμένες κομματικές ηγεσίες, οι οποίες χορηγούν δάνεια με εγγυήσεις την κρατική χρηματοδότηση, θεωρώντας προφανώς βέβαιο ότι θα εξασφαλίσουν την μελλοντική υποστήριξη των πολιτών.

Αν ρωτήσετε τι κάνουν τα λεφτά αυτά; τα δικά μας λεφτά δηλαδή,
Είναι το πλαστικό σημαιάκι που τσαλαπατάμε στις αυθόρμητες συγκεντρώσεις των αυτόκλητων σωτήρων που μοιράζουν λεφτά και άκοπη ευτυχία από το μπαλκόνι.
Είναι η ασχήμια της αριστεράς που αφισσορυπαινει με αεροπανό, μπογιές, σε κάθε κολώνα , τοίχους, τζαμαρίες ,υπηρεσίες ,σχολεία, πανεπιστήμια και ότι άλλο βρει μπροστά της καλώντας τον λαό σε ανατροπή του πολιτικού συστήματος, θεωρώντας αφελώς(;) τον εαυτό της έξω από αυτό.
Είναι οι πληρωμές των υπαλλήλων τους, τα λειτουργικά τους έξοδα(ενοίκια, τηλεφωνα, ρεύματα , βενζίνες κ.ο.κ.)
Είναι οι διαφημίσεις στα κανάλια τους και στις εφημερίδες τους, τις οποίες δεν πληρώνουν πάντα , με αποτέλεσμα οι κρατούντες της ενημέρωσης με την σειρά τους ,να χρεωστάνε φόρους και εισφορές στο δημόσιο ,που εννιοτε αγνοούν να καταβάλουν μη έχοντας την επίβλεψη ενός κράτους δικαίου που δρα χωρίς αληθοριζουσα μεροληψία. (εν συντομία , διαπλοκή).
Είναι επίσης τα έξοδα των επαγγελματικών στελεχών τους. Ναι καλά καταλάβατε, τα κόμματα έχουν επαγγελματικά στελέχη που είναι πρόεδροι σωματείων, αγανακτισμένοι συνδικαλιστές, αιώνιοι φοιτητοπατερες , «ακηδεμόνευτους» δημοσιογράφους, επαναστατημένους περιπατητές κ.ο.κ. πιστεύοντας οι αφελείς και ανυποψίαστοι πολίτες , ότι όλοι αυτοί έχουν ταχθει στην υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων. Αμ δε, τις κομματικές τους εντολές υπηρετούν πληρώνοντας τους ,εμείς οι ηλίθιοι.
(Δεν αναφέρω άλλα παραδείγματα γιατί ενέχει το κίνδυνο το άρθρο να γίνει βιβλίο)

Με αυτά και άλλα πολλά τα κόμματα έχουν λαμβάνειν για το 2012
Το ΠΑΣΟΚ για το 44% που πήρε στις εθνικές εκλογές το 2009, θα λάβει το ποσό των 22εκ ευρώ, για ένα ποσοστό που δεν θα ξαναπάρει ποτέ
Η ΝΔ για το 33,5% των ψήφων 17,2 εκ
Το ΚΚΕ για 500.000 ψήφους(7,5%)παίρνει το ποσό των 5,2εκ (είναι αυτό που σας έλεγα για 10ε η ψήφο)
Ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% το ποσό των 4εκ μοιράζοντας το στις συνιστώσες (έτσι για να καταλάβετε τη λογική των συνεργασιών)
Το ΛΑΟΣ με 5,6% το ποσό των 4,3 εκ και
Οι Οικολόγοι-Πρασινοι επειδή συγκέντρωσαν πάνω από 1,5% ,λόγω νόμου δικαιούνται και αυτοί χρηματοδότηση ύψους 2εκ ευρώ.
Και άντε να δεχτώ το επιχείρημα ότι η Δημοκρατία κοστίζει . Το κόστος όμως πρέπει να είναι ανταποδοτικό για να την ξαναχρηματοδοτησω. Αντιθέτως , η επίπλαστη Δημοκρατία που έφτιαξαν , γενναει ελλείμματα στη πλάτη μου , που δικαίως μπορεί να την ονομάσω ξεδιάντροπη Κομματοκρατια.

Αναλυτικά οι κρατικοδίαιτοι κομματοπατερες του δύστυχου αυτού έθνους χρωστανε:
ΠΑΣΟΚ 110 εκ, ΝΔ 129εκ, ΚΚΕ 4,4εκ, ΣΥΡΙΖΑ 6εκ και χωρίς χρέη εμφανίζεται το ΛΑΟΣ.
Τα ανωτέρω οικονομικά μεγέθη αφορούν τους εμφανείς και γνωστούς πόρους των κομμάτων.
Οι χρηματοδοτήσεις από χορηγούς, επιχειρηματίες, «φίλους»,κουπόνια, εκμετάλλευση ιδιοκτησιών, επιχειρηματικές δραστηριότητες (κανάλια ,εφημερίδες, ραδιόφωνα, διαφημίσεις, κ.α.),κανείς δεν γνωρίζει την διακίνηση αυτών των χρημάτων.

Μήπως είναι ώρα, οι υποσχοντες του εξορθολογισμου των δημοσίων οικονομικών, να μας εξηγήσουν την ανεπάρκεια τα των οίκων τους;
Μήπως ήρθε η ώρα να ελεχθουν τα οικονομικά των κομμάτων από ανεξάρτητη αρχή (θα εκπλαγούμε ολοι);
Μήπως ήρθε η ώρα να αποκρατικοποιήσουμε το πολιτικό σύστημα που απομυζά σαν παρασιτικός κρότωνας(τσιμπούρι)το μόχθο όλων μας;
Λέω μήπως!

Δεν υπάρχουν σχόλια :