Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ποιος φταίει κ. Σαμαρά;

Ποιος φταίει κ. Σαμαρά;
Σιγά μην υπέγραφε. Ρε Τροϊκανοί, ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε; 
Τον μεγάλο Εθνικό ήρωα, τον Έλληνα ΖΟΡΟ, τον άνθρωπο που, θυσιάζοντας τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αγωνίζεται να σώσει την τιμή της 


Ελλάδας, τον Αντώνη τον Σαμαρά. 
Κι αν δεν τα ξέρετε όλα αυτά ή δεν τα πιστεύετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε πώς παρουσιάζει η νΝΔ τη τελευταία κωλοτούμπα του πιο μεγάλου .. (βάλτε εσείς όποιον χαρακτηρισμό θέλετε, γιατί εγώ δεν σκοπεύω να πάω φυλακή!) που είχαμε την ατυχία να ασχολείται με τα κοινά τα τελευταία 25 χρόνια. 
Και, όχι μόνο αυτό αλλά και να «ηγείται»(!) του μεγαλύτερου ίσως κόμματος αυτή τη στιγμή, κι ακόμα να βαυκαλίζεται ότι θα γίνει και Πρωθυπουργός! 
Απλά, η κωλοτούμπα, βαφτίστηκε «πιρουέτα» κι αυτός, από παλιάτσος τσίρκου που είναι, μας το παίζει μπαλαρίνος. Είναι βέβαιο πλέον ότι ο άνθρωπος αυτός (και οι σύμβουλοί του) έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν! Για να δούμε τι πραγματικά έγινε λοιπόν.
Η Τρόϊκα (τους αποκαλώ έτσι συλλήβδην και να μη μπαίνω σε λεπτομέρειες του «who is who» κάθε φορά) έχοντας αποφασίσει να δώσει σε μια τελείως αφερέγγυα χώρα, για μια ακόμη φορά (έκτη νομίζω;), τα ωραία τους (και δυσεύρετα στη σημερινή οικονομική συγκυρία) λεφτάκια και ξέροντας καλά τη «σοβαρότητα» των ανθρώπων που έχουν απέναντί τους, ζήτησαν (αν θέλετε, απαίτησαν) εγγυήσεις! Τί πιο απλό, τί πιο λογικό, τί πιο θεμιτό από αυτό.
Επειδή, λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε πάρει δάνεια από τράπεζες, ξέρουμε καλά τις διαδικασίες και τις εγγυήσεις που πρέπει να δώσει κανείς για να πάρει ένα δάνειο. Όσο μικρότερο το εισόδημά σου (και άρα οι δυνατότητες αποπληρωμής περιορίζονται) τόσο πιο δύσκολα σου δίνουν το δάνειο. 
Αν δε, είχες στο παρελθόν οικονομικά προβλήματα που σε ανάγκασαν να αθετήσεις κάποιες από τις υποχρεώσεις σου, όσο και τίμιος και σωστός κι αν είσαι, δάνειο πολύ δύσκολα θα πάρεις! Κάντε τη μεταφορά σε διακρατικό επίπεδο και πες τε μου πού είναι το παράδοξο ή το άδικο των εγγυήσεων που ζητούν οι ξένοι, όταν πρόκειται να δανειοδοτήσουν μια χώρα τόσο αφερέγγυα, όπως κατάντησαν την σημερινή Ελλάδα. 
Για να φτάσουν στο σημείο να απαιτούν γραπτές εγγυήσεις, καταλαβαίνουμε το πόσο εμπιστεύονται τους «αρχηγούς» των κομμάτων που υποστηρίζουν τη σημερινή Κυβέρνηση συνεργασίας. Όρος απαράβατος λοιπόν οι υπογραφές των κ.κ. Σαμαρά και ΓΑΠ, άντε και του Καρατζαφέρη.
Οι άλλοι δύο (προσκυνημένοι στους καπιταλιστές της Δύσης, τα λέω καλά Αλέκα;) δεν έφεραν καμία αντίρρηση. Ο μόνος που σήκωσε το τεράστιο ανάστημά του, πρόβαλε τα στήθια του και είπε το μεγάλο «Όχι» (ποιος Μεταξάς, ποιο 1940, ποια Αλβανία, ποια 28η Οκτωβρίου και τέτοια κουραφέξαλα;), σώζοντας έτσι την υπόληψη της Ελλάδας, ήταν (ποιος άλλος;) ο Σαμαράς! Ένα είναι το ΟΧΙ απ’ εδώ κι εμπρός που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στη Ιστορία! Αυτό του Σαμαρά!. «Δεν υπογράφω», «δεν υπογράφω»! Είπαμε. 
Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Δυστυχώς γι’ αυτόν, ήξεραν, και πολύ καλά μάλιστα! «Θα υπογράψεις, θα υπογράψεις», του απάντησαν αυτοί, χωρίς να αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης των προθέσεών τους. Σιγά μην έδιναν όλα αυτά τα δις, βασιζόμενοι μόνο στον «λόγο» του Σαμαρά. Είπαμε, τον ήξεραν πολύ καλά. Καλύτερα δυστυχώς από μια παράξενο συνονθύλευμα συμπατριωτών μας (ευτυχώς, πολύ μικρό τώρα πλέον) που εξακολουθούν να τον ακολουθούν, για πολλούς και διάφορους λόγους. 
Υπ’ αυτές τις συνθήκες, ξέροντας καλά ότι δεν υπήρχαν πιθανότητες διαφυγής από την παγίδα που έστησε ο ίδιος στον εαυτό του ούτε χρόνος, έψαχνε αγωνιωδώς, αυτός και οι σύμβουλοί του, να βρουν κάποιες εύλογες δικαιολογίες για τη νέα αναπόφευκτη όσο και θεαματική κωλοτούμπα. Και η διέξοδος βρέθηκε. 
Η υπογραφή μπήκε, οι διαβεβαιώσεις ότι θα είναι καλό παιδί, δόθηκαν. Και η επιστολή με όλα αυτά στάλθηκε. Σε ποιους όμως, στη «Τρόικα»; Όχι βέβαια. Σιγά μην υπέκυπτε, ο μέγας αυτός ηγέτης μας, στις απειλές τους και τον εκβιασμό τους! Η επιστολή με όλα τα παραπάνω (που ίσως είναι και περισσότερα απ’ όσα απαίτησε η Τρόικα), στάλθηκε προ μηνός στην . Τρόικα! Μη μου πείτε ότι είμαι άδικος κι ότι κάνω λάθος, γιατί είναι αυταπόδεικτο ότι αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Ο ίδιος και η παρέα του μπορούν να ισχυριστούν ότι θέλουν και να προσπαθήσουν να χρυσώσουν το χάπι όσο μπορούν. Ότι και να κάνουν όμως, ότι και να πουν, όσους τόνους προπαγάντας κι αν μας ταΐσουν, η ουσία παραμένει μία. Ο Σαμαράς Υπέγραψε και έστειλε την επιστολή. Απλά, «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς», όπως λέει ο πάνσοφος λαός! Απλά το όνομα του αποδέκτη άλλαξε αλλά όχι ο αποδέκτης. 
Παίζουν με τις λέξεις και τις έννοιες στη προσπάθειά τους να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Είναι πιθανό ότι μια μικρή ομάδα εύπιστων «Ελληναράδων» ίσως να τον πιστέψουν. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία θα τον φτύσει ακόμα μια φορά. Γιατί έχει καταντήσει σαν το «ψεύτη τον βοσκό» από την γνωστή ιστορία του Αισώπου. 
Ο γεμάτος ψέματα και ίντριγκες βίος και πολιτεία του έχουν αποκλείουν κάθε διάθεση να τον πιστέψεις, ακόμα κι αν λέει την αλήθεια. Κι ακόμα περισσότερο, όταν λέει ψέματα ακόμα μια φορά χωρίς καν να κοκκινίζει. Τα σχωρεμένος ο πατέρας μου έλεγε: «σήκωσε του γαϊδάρου την ουρά και φύτα τον στον κώλο. Όσο θα ντραπεί ο γάϊδαρος, άλλο τόσο θα ντραπεί και ο .. Σαμαράς»!
Αντώνη δεν σε σώζει τίποτα. «Κάλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα»! Είσαι ψεύτης και δεν χάνεις ευκαιρία να το αποδεικνύεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια :