Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Επικαιρότητα 25 - Νοεμβρίου


Η Δημοκρατική Συμμαχία μετά την ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών και Μεταρρυθμιστών (ELDR), έγινε σήμερα το 56ο μέλος της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της Ευρώπης.
Η πρόεδρος του κινήματος η οποία συμμετέχει στο συνέδριο του ELDR, που



πραγματοποιείται στο Παλέρμο της Ιταλίας, είχε την ευκαιρία να μιλήσει (25/11) με θέμα: «Ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος της Ευρώπης. Ποιό το μέλλον του ευρώ;».

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατέθεσαν (25/11) Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, για τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων, αλλά και τα υπέρογκα χρέη τους προς τις ελληνικές τράπεζες.

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε (22/11) τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την οικονομία με την παρέμβασή της στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012, όπου επανέλαβε τις προτεραιότητες του εναλλακτικού σχεδίου που παρουσίασε το κίνημά μας, σε Ελλάδα και Ευρώπη. H πρόεδρος του κινήματος, μετά την επιστολή Σαμαρά, μεταξύ άλλων δήλωσε (24/11): «Ο κ. Σαμαράς συρόμενος από τις εξελίξεις προσγειώνεται στην πραγματικότητα».

Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω το χαράτσι αυτό και να προχωρήσει άμεσα και ενόψει του νέου προϋπολογισμού σε ισόποση περικοπή δημοσίων δαπανών, ξεκινώντας από τηνπερικοπή των επιχορηγήσεων στις συνδικαλιστικές οργανώσειςδήλωσε (25/11) μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δ. Ζαφειριάδης. Ακόμη πρότεινε (25/11) την άμεση σύσταση αυτόνομου υπουργείου Ναυτιλίας με ισχυρό υπουργό, ενώ αναφερόμενος στους μισό εκατομμύριο Έλληνες που δεν έχουν κανένα εισόδημα πρόσθεσε (24/11): «Χρειάζονται τώρα τολμηρές αποφάσεις, όπως η μείωση του κράτους για προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δώσουν δουλειές στους 1εκ. ανέργους».

Διαβάστε ακόμη:

Ομιλία (22/11) βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη στη Βουλή με την οποία ζήτησε για άλλη μία φορά από τους συναδέλφους του βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του, για να βάλουν όλοι οι βουλευτές, όπως είπε, ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου, στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Παρέμβαση (22/11) στη Βουλή του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος από τα τέλη Οκτώβρη είχε καταγγείλει την αναποτελεσματική λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού με τα ανείσπρακτα πρόστιμα από το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Πρόταση (14/11) του ευρωβουλευτή Θεόδωρου Σκυλακάκη να δημιουργηθεί έκτακτος μηχανισμός διόρθωσης των λαθών για το τέλος ακινήτων μετά τα λάθη που παρουσιάστηκαν που οδήγησαν στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :