Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο Πετζετάκις, αναζητούνται άλλοι 13 επιχειρηματίες

Αρχικές οφειλές για φόρο εισοδήματος - από την περίοδο 2007-2011 - ύψους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με μια σειρά προστίμων συνολικού ύψους 900.000 ευρώ, οδήγησαν τον πρόεδρο της βιομηχανίας Πετζετάκις στα κρατητήρια της 


Ασφάλειας Αττικής, για συνολικά χρέη 2,1 εκατ. ευρώ! 
Ο 47χρονος κ. Γιώργος Πετζετάκις φέρεται να είχε προχωρήσει προ διετίας σε διακανονισμό με την ΦΑΒΕ ΑΘηνών για το συγκεκριμένο χρέος, όμως φέρεται να μην ήταν συνεπής στην καταβολή των δόσεων και η συγκεκριμένη εφορία απέστειλε μηνυτήρια αναφορά στις δικαστικές αρχές.

Ο πρόεδρος της εταιρείας θα οδηγηθεί την Τετάρτη στο Αυτόφωρο ενώ την ίδια ώρα η Οικονομική Αστυνομία της ΕΛΑΣ έχει δρομολογήσει τη σύλληψη άλλων 13 επιχειρηματιών - ένας εξ αυτών για χρέος έξι εκατ. ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, με βάση δύο λίστες που έχει στείλει τις τελευταίες ημέρες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Νίκος Αντωναράκος.

Η βιομηχανία Πετζετάκις έχει βρεθεί ένα βήμα πριν από την πτώχευση μετά την αθέτηση συμφωνίας ελβετικής εταιρείας για χρηματοδότηση της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ ώστε να επαναλειτουργήσουν οι μονάδες της. Προ μερικών ημερών υπέβαλε αίτημα για την εξυγίανσή της. Την ίδια ώρα σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει περίπου 100 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της εταιρείας στη βόρειο Ελλάδα αφού φέρεται να έχουν μείνει για 13 μήνες απλήρωτοι.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :