Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Τα σενάρια συγκυβέρνησης όμορφα καίγονται!


Τελικά τι θέλει ο Παπανδρέου. Έχετε καταλάβει;
Μήπως τον ενδιαφέρει η καρέκλα και μόνο και ανάλογα συμπεριφέρεται;
Και πιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο; Μήπως να παραδώσει ομαλά στον φίλο Αντώνη; από την εποχή των κουμπάρων, περάσαμε στην εποχή των φίλων!
Όλα δείχνουν ότι πάει να την πατήσει όπως τον Ιούλιο. Όταν



παραιτήθηκε στον Αντώνη!
Το Μαξίμου δεν έχει σχεδιασμό. Τα έχουν χάσει όπως ακριβώς τα είχαν χάσει στην κυβέρνηση Καραμανλή το 2009 και μάλιστα το εξάμηνο πριν τις εκλογές.
Από το Μαξίμου καλλιεργούνται σενάρια συνεργασίας και στη Συγγρού βλέπουν εκλογές. Δεν έβγαλαν άδικα τον Καραμανλή να διαφωνεί με τις κυβερνήσεις συνεργασίας! Στη Συγγρού αντίθετα έχουν σχεδιασμό … ολικής καταστροφής. Και δεν θέλουν παρέες γι’ αυτό! Δεν χρειάζονται!
Είναι σίγουρο ότι ο Σαμαράς πιέζεται για συνεργασία. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλε η Λαγκάρντ στη Συγγρού με τον Αβραμόπουλο: «Να τα βρείτε»!
Από την Συγγρού σήμερα μεταφέρεται η σταθερή πίστη τους για εκλογές και την ανάγκη αυτοδύναμης κυβέρνησης. Εάν αυτό δεν γίνει τότε η πραγματική πλειοψηφία (που είναι η Νέα Δημοκρατία, όπως πιστεύουν) θα πρέπει να χειριστεί την συγκρότηση «κυβέρνησης συνεργασίας».
Το πρόβλημα είναι η πρωθυπουργοποίηση. Ο Παπανδρέου προτείνει να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός και στην επόμενη τετραετία (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) συνεχίζει ο Σαμαράς. Ο Σαμαράς προτείνει τώρα τεχνοκράτη και στην επόμενη κυβέρνηση να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ, που θα βρίσκεται σε πολιτική αδυναμία, να ακολουθεί (τον Αντώνη εννοείται!) …
Όλες οι πληροφορίες, ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος συγκλίνουν στο ότι ο Σαμαράς θέλει να εξασφαλίσει γρήγορη προσφυγή στην κάλπη και σίγουρη πρωθυπουργοποίηση αμέσως μετά τους πειραματισμούς συνεργασιών. Ο Σαμαράς εξάλλου θα κάνει τα πάντα για να υποσκάψει κάθε είδους θετικό αποτέλεσμα από οποιαδήποτε πιθανή συνεργασία. Αυτή τη δουλειά την ξέρει καλά.


Ποιο είναι το σίγουρο; Το αμέσως επόμενο διάστημα και σε πλήρη συνάρτηση με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις η πίεση προς τη Ν.Δ. για συναίνεση θα ενταθεί κατακόρυφα. Και στο εξωτερικό έχουν αρχίσει τα σενάρια των εκλογών να μπαίνουν στο τραπέζι αλλά πριν αυτό γίνει ζητούν τα πρώτα δείγματα γραφής από Παπανδρέου – Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :