Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΣΟΚ! Μεγάλη ηλεκτρονική απάτη η διαγραφή χρεών «της άνεργης δανειολήπτριας» από το Ειρηνοδικείο της Λάρισας!


Μια είδηση που αναπαράχθηκε από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ και διαδόθηκε μέσω blogs και κοινωνικών δικτύων απεδείχθη με απλή διασταύρωση ψευδής και κατασκευασμένη. Από τα τέλη Σεπτέμβρη έχει γίνει μεγάλη σπέκουλα πάνω στο θέμα. Και όμως δεν έγινε καμιά δημοσιογραφική διασταύρωση. Απλά διαδίδονταν:
«Το Ειρηνοδικείο Λάρισας διέγραψε χρέη άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα».
Εμφανίστηκε ως η μεγάλη απόφαση της Δικαιοσύνης που άνοιγε το δρόμο για τη διαγραφή χρεών και άλλων πολιτών. Χρέη από δάνεια κα κάρτες, εννοείται.
Στις 13 Οκτωβρίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας ανακοίνωσε ότι 

ουδέποτε δικαστήριο της Λάρισας εξέδωσε τέτοια απόφαση. Κρύφτηκε από το σύνολο σχεδόν των blogs και των ΜΜΕ, γιατί έτσι παραδέχονταν ότι είχαν πέσει θύματα μιας καλά οργανωμένης διαδικτυακής απάτης.
Σήμερα όμως ο ανεκδιήγητος Αυτιάς, ο ευαγγελιστής της δραχμής, ρωτούσε σχεδόν όλους τους προσκεκλημένους του για την «δίκαιη απόφαση του δικαστηρίου της Λάρισας». Τους ρωτούσε για μια ανύπαρκτη απόφαση και ακόμη συνταγματολόγοι αναφέρονταν με πύρινους λόγους υπέρ της ανύπαρκτης απόφασης. Κασιμάτηδες και Σία!
Πράγματι υπήρξε δίκη με σχετικό αντικείμενο στη Λάρισα. Και όπως επισημαίνει ο ΔΣ Λάρισας:
«Η σχετική απόφαση (106/2011) ουδόλως διέγραψε τα χρέη της αιτούσας, παρά μόνον ανέβαλε την κρίση της, ορίζοντας νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών της …. απεδείχθη ότι η αιτούσα έχει περιέλθει χωρίς δόλο σε πραγματική αδυναμία καταβολής και ελαχίστων ακόμη χρηματικών ποσών... πλην όμως λόγω του ότι η παραπάνω δυσμενής οικονομική κατάσταση της αιτούσας κρίνεται ως προσωρινή... πρέπει για τον λόγο αυτό το Δικαστήριο να αναβάλει την έκδοση απόφασης και να ορίσει νέα δικάσιμο, όχι νωρίτερα από πέντε μήνες, για επαναπροσδιορισμό... των μηνιαίων καταβολών της αιτούσας».


Σημείωση: Η είδηση φαινόταν από την αρχή ψεύτικη επειδή δεν αναφέρονταν το όνομα της τράπεζας. Οι ανώνυμοι συγγραφείς του σχετικού e-mail δεν ήθελαν να έχουν μπλεξίματα.

/ / Δελτίο τύπου για δήθεν διαγραφή των χρεών δανειολήπτριας / / 

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο. Και στο δικό μου blog το έχω αναπαράγει. Υπάρχει σύνδεση με την ανακοίνωση του ΔΣ Λάρισας;

Unknown είπε...

Έχεις δίκιο βάζω σύνδεση με το
"Δελτίο τύπου" για την δήθεν διαγραφή των χρεών δανειολήπτριας στο post