Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Καταρρακτώδεις βροχές: Η φύση κλαίει για την Ελλάδα και τον φίλο Θύμιο!

Στη χώρα του εξυπνότερου λαού του κόσμου, όπου ανθεί η συνωμοσιολογία, τίποτε δεν είναι τυχαίο. 
Δεν ήταν τυχαίο, συνεπώς, ότι η φύση πενθούσε όλο το Σαββατοκύριακο. 
Τα δάκρυα του ουρανού έρρεαν αφειδώς για το σύντροφο, το Θύμιο το Λυμπερόπουλο. 
(Προσοχή: στη δημοκρατική διάλεκτο, το άρθρο στην αιτιατική πτώση των αρσενικού γένους ονομάτων είναι πάντα ουδέτερο...). 
Ο σύντροφος Θύμιος διεγράφη -επιτέλους!-από τη Ν.Δ. αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. 
Ηταν καλή αυτή η κίνηση από πλευράς Ν.Δ.; 
Ηταν έξοχη! 
Αξίζει, λοιπόν, ένα μεγάλο μπράβο στο παιδί, που τα 



κατάφερε να προβιβαστεί στην Δ΄ Δημοτικού; Ναι, του αξίζει, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το παιδί της μεταφοράς είναι πια 16 χρονών! Κι αν χρειάστηκε να γίνει 16 για να προβιβαστεί στην Δ΄ Δημοτικού, τότε ίσως μπορούμε να ελπίζουμε ότι, με αρκετή προσπάθεια και λίγη τύχη, στα 85 μπορεί να έχει καταφέρει να τελειώσει και το Λύκειο... 
Με άλλα λόγια: ήταν πολύ λίγο, πολύ αργά. Και το χειρότερο; Το πολιτικό κόστος, εξαιτίας του οποίου η ηγεσία της Ν.Δ., ανέχθηκε την παρουσία του τέως «αγαπητού» της συνδικαλιστή και καθυστέρησε τη διαγραφή του, στο τέλος το πλήρωσε τετραπλό και πενταπλό. Να θυμίσω μήπως τα λάδια που -δίκην οδοφραγμάτων-έχυναν οι ταξιτζήδες στους δρόμους; 
Η εξαλλοσύνη του συντρόφου Θύμιου θύμισε στους πολίτες τον τραμπούκο ταξιτζή, το «κίτρινο ερπετό», που μετά το 2004 είχε γίνει πια παρελθόν: κι όλο αυτό το χρεώθηκε η Ν.Δ., υπό την κάλυψη της οποίας ο σύντροφος Θύμιος ξεσάλωσε. 
Δεν είναι η πρώτη φορά όπου η Ν.Δ. (αλλά και για το ΠΑΣΟΚ ισχύει - ασήμαντη η διαφορά...) καταβάλλει πολλαπλώς το πολιτικό κόστος, επειδή ακριβώς προσπαθεί να το αποφύγει. Άραγε πώς εξηγείται αυτή η καταφανώς ηλίθια στάση. 
Νομίζω ότι οφείλεται στην απουσία σχεδίου. Όταν ξέρεις πού θέλεις να πας και έχεις το σχέδιο για να φθάσεις εκεί, τότε μπορείς να αναλάβεις το κόστος, εφόσον έχεις πεποίθηση στο μελλοντικό κέρδος. Σχέδιο και κατεύθυνση στην πολιτική της Ν.Δ. δεν βλέπω, εκτός από την εξουσία πάση θυσία. 
Υπάρχει όμως και μία ακόμη διαπίστωση από αυτή την αλλοπρόσαλλη στάση και η οποία εξηγεί το σημερινό κατάντημα της χώρας και τον διεθνή διασυρμό της: όταν οι πολιτικοί μας είναι τόσο γαλαντόμοι με τις δαπάνες (γιατί αυτό σημαίνει να πληρώνεις πολλαπλώς το πολιτικό κόστος), γιατί μας κάνει εντύπωση που εξόδευσαν το μέλλον της χώρας και γίναμε οι επαίτες της Ευρώπης;
/ / Φαληρεύς / / Καθημερινή / / 

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Είστε γελοίοι. Ασχολείστε τόσο υποτιμητικά με ένα τίμιο αγωνιστή και βιοπαλαιστή της Νέας Δημοκρατίας που παλεύει για το ψωμάκι του και για τη σωτηρία της Ελλάδας.
Ο Θύμιος θα γυρίσει σύντομα στη Νέα Δημοκρατία και εσείς θα κλαίτε.