Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πανικός στο fimotro !...!

Κάποτε θα γίνονταν και αυτό! Αγωγή δημοσιογράφων κατά δημοσιογραφικού "αποκαλυπτικού" blog. Η αλήθεια είναι ότι πολύ συχνά η εξουσία της ανωνυμίας των blogs προκαλεί μια ελευθεροστομία που αγγίζει τα όρια της απρέπειας και της προσβολής. 
Διότι διαχειριστές των blogs είναι πολίτες που θέλουν να πουν την γνώμη τους για ό,τι θέμα τους απασχολεί ή έχει κεντρική θέση στην τρέχουσα επικαιρότητα.
Όμως το πρόσωπο που 

γίνεται στόχος υβριστικών ή προσβλητικών αναρτήσεων ενδέχεται να θεωρήσει ότι υπόκειται ηθική βλάβη δια μέσου των ύβρεων και μόνο μέσο για να απαντήσει, απομένει η προσφυγή στη δικαιοσύνη για αποκατάσταση της τιμής του.
Το πρόβλημα όμως γίνεται οξύτερο και υποχρεούμεθα να το προσεγγίσουμε προσεκτικά, όταν πίσω από το υβριστικό blog μπορεί να βρίσκονται άλλοι δημοσιογράφοι οι οποίοι εξυπηρετούν συμφέροντα ή έχουν ίδιον όφελος από τις διάφορες στημένες καμπάνιες που έχουν στόχο την μείωση της προσωπικότητας των θιγομένων και γιατί όχι την κατατρομοκράτηση τους. Όταν μάλιστα οι δημοσιογράφοι του blog έχουν δικό τους δελτίο ("αποκαλυπτικό") ανταγωνιστικό προς τους θιγόμενους δημοσιογράφους τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα!

Όσο και αν τα δήθεν αποκαλυπτικά blogs επιμένουν ότι υπηρετούν την αλήθεια και την ενημέρωση τα στοιχεία δείχνουν ότι απλά εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, συνήθως προσωπικούς αλλά και  γενικότερων πολιτικών σχεδιασμών.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο (και άργησε) οι δημοσιογράφοι Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Όλγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρης, Παύλος Τσίμας και Μανώλης Καψής (κεντρικό δελτίο ειδήσεων Mega Channel) να μηνύσουν το blog fimotro και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη, εξαιτίας μιας δήθεν δημοσκόπησης στην οποία οι δημοσιογράφοι του Mega θεώρησαν ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψή τους.

Στην πραγματικότητα αυτή ήταν η αφορμή. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της ελληνικής μπλογκόσφαιρας ξέρουμε πολύ καλά ότι το συγκεκριμένο ιστολόγιο είχε «πρόβλημα» με τους παραπάνω δημοσιογράφους και τους είχε πάρει στο κατόπι πάρα πολλούς μήνες πριν. Μάλιστα είχε θεωρηθεί ως περίεργη η σιωπή τους απέναντι στις καθημερινές ύβρεις και επιθέσεις που δέχονταν οι δημοσιογράφοι του Mega……!

Δεν υπάρχουν σχόλια :