Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Φορολογικό συντελεστή 20% προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη

Τη δραστική μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης επιχειρήσεων και πολιτών, με την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή στο 20%, προέκρινε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ως μέτρο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, κατά τη συνάντηση που είχε προχθες στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο επίτροπο κ. Ολι Ρεν.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξήγησε στον Ευρωπαίο επίτροπο τη σημασία μείωσης της 


φορολογικής επιβάρυνσης των ελληνικών επιχειρήσεων και των πολιτών, για να μπορέσει ο ιδιωτικός τομέας να καταστεί κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης, και παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός της, που πλην της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, περιλαμβάνουν και αποκλιμάκωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες που αφορούν είτε βασικά είδη διαβίωσης είτε αγαθά και υπηρεσίες που συνιστούν τους πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας, όπως η τουριστική βιομηχανία και τα αγροτικά προϊόντα μεσογειακής διατροφής και υψηλής προστιθέμενης αξίας. 

Όπως επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη, η μείωση της φορολογίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συνδυασμό με την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. 

Οι προτάσεις της Δημ. Συμμαχίας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός εντελώς νέου μηχανισμού ελέγχων, αποκλειστικά από νέους υπαλλήλους, με υψηλά προσόντα και καλά αμειβόμενους, απαγόρευση κάθε είδους αναδρομικής φορολόγησης, αλλά και γενικευμένης φορολογικής αμνηστίας, καθώς και τακτικούς φορολογικούς ελέγχους στο 15%, τουλάχιστον, των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια :