Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Βγάζουν τα μάτια τους ΛΑΟΣ και ΝΔ !

Πρωτόγνωρης έντασης αντιπαραθέσεις καταγράφονται εσχάτως στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ ανταλλάσσουν μεταξύ τους εξαιρετικά προκλητικούς χαρακτηρισμούς, έπειτα από μια περίοδο χαμηλών τόνων, όπου για τον Γ. Καρατζαφέρη αποκλειστικός στόχος ήταν η 


κ. Ντόρα Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Συμμαχία. 
Θέση μάχης εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Αντώνη Σαμαρά έχει πάρει και η κ. Μπακογιάννη, με προφανή στόχο την ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος και την επίτευξη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Η αλλαγή γραμμής εκ μέρους του ΛΑΟΣ συνδέεται κατά τα στελέχη του με τη δυναμική που εμφανίζει το κόμμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και με την εκτίμηση του κ. Γ. Καρατζαφέρη ότι η ύψωση των τόνων εναντίον της Ν. Δ. μπορεί να του αποφέρει ακόμη μεγαλύτερα εκλογικά οφέλη. 
Τους εξαιρετικά υψηλούς τόνους, όμως, φαίνεται ότι επιλέγει και το κόμμα του κ. Σαμαρά για να αναχαιτίσει την εκλογική επιρροή του ΛΑΟΣ.

Παρά την κριτική που ασκείται ότι η επίθεση στο ΛΑΟΣ ουσιαστικά ρίχνει νερό στον μύλο του κ. Καρατζαφέρη, η Ν. Δ. θεωρεί ότι με την τακτική ανάδειξη της ανακολουθίας λόγων και έργων του προέδρου του ΛΑΟΣ –που κατά το γαλάζιο επιτελείο είναι το ευάλωτο σημείο του Γ. Καρατζαφέρη και του κόμματός του– είναι θέμα χρόνου να πληγεί καίρια η αξιοπιστία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :