Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ξέρουμε πολύ καλά πως στήνονται οι δημοσκοπήσεις στα blogs

Όλοι όσοι ασχολούνται με ιστολόγια γνωρίζουν πολύ καλά πως στήνεται και πόσο εύκολα νοθεύεται και κατευθύνεται το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης σε ένα ιστολόγιο. 
Εδώ υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας με τις κανονικές δημοσκοπήσεις που υποτίθεται γίνονται με «επιστημονικές μεθόδους», για τις τελείως απάτη δημοσκοπήσεις στα blogs, δεν θα υπήρχε;
Στην πραγματικότητα σε αυτές τις δημοσκοπήσεις το 

αποτέλεσμα μαγειρεύεται κατά τα συμφέροντα που θα ήθελαν να εξυπηρετήσουν οι διαχειριστές του  ιστολογίου. Ειδικά οι διαχειριστές έχουν μεγάλη ελευθερία (ή ασυδοσία) και πρόσβαση ώστε να κατευθύνουν το αποτέλεσμα.
Θα μπορούσαν δηλαδή να «πανηγυρίζουν» για ένα αποτέλεσμα που οι ίδιοι «κατασκεύασαν.
Όταν λοιπόν στο fimotro ανεβαίνει δημοσκόπηση με ερώτημα ''ποιος δημοσιογράφος γλύφει καλύτερα την κυβέρνηση'' καταλαβαίνουμε ότι κάποιος υπόγειος πόλεμος υπάρχει μεταξύ των δημοσιογράφων που στοχοποιεί η ιστολογική «έρευνα» και των δημοσιογράφων που διαχειρίζονται το ιστολόγιο.
Μπορούμε μάλιστα να συμπεράνουμε ότι το πρόβλημα υπάρχει από τους δημοσιογράφους που διαχειρίζονται την στημένη έρευνα και όχι από τους στοχοποιημένους δημοσιογράφους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο δημοσιογράφος Παπαγιάννης (στον οποίο αποδίδεται το ιστολόγιο fimotro) επιτίθεται για δικούς του λόγους σε δημοσιογράφους που μάλλον δεν συμβαδίζουν με τους δικούς του πολιτικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς.

 Ειδικά εάν ληφθεί υπόψην η θεαματικότητα και η πρωτιά του δελτίου στο οποίο πρωταγωνιστούν οι δημοσιογράφοι του Mega, τότε το παιχνίδι είναι πολύ πιο χοντρό εναντίον τους απ’ ό,τι εξαρχής φαίνεται!
Όποιος διάβαζε fimotro καταλάβαινε ότι οι δημοσιογράφοι του, προσπαθούσαν να ενοχοποιήσουν με το παραμικρό τους «ανταγωνιστές» δημοσιογράφους του Mega! Άρα κάποιον λάκκο έχει η φάβα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :