Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πράκτορες, σκελετοί και φαντάσματα στην ντουλάπα της Πεφωτισμένης Δεξιάς

Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι γύρω από τον Σαμαρά, αναπτύχθηκε το φαινόμενο του σκοτεινού περιβάλλοντος και του αγοραφοβικού συμβουλίου. 
Από χθες, μαζί με τη θολούρα στο περιβάλλον εμφανίστηκαν και περίεργες σχέσεις διαπλοκής με μυστικές υπηρεσίες και Πρεσβείες άλλων χωρών. Πρακτοριλίκι στο φουλ.
Ο Σαμαράς έχει απόλυτη ανάγκη να επιβάλει μια ψευδή εικόνα για τον εαυτό του και 

φυσικά υπάρχουν γύρω του κάποιοι που είναι πάντα πρόθυμοι να συνδράμουν στην ενίσχυση της ψευδούς εικόνας. 
Αφού η αριστερά κατασκεύασε μια εικονική πραγματικότητα για τον εαυτό της γιατί να μην το κάνει και η σαμαρική δεξιά; Μόνο που η αριστερά είχε τέτοια "ελευθερία" διότι δεν επρόκειτο να κυβερνήσει ποτέ. Ενώ τα περιθώρια που έχει ένα κόμμα εξουσίας για ιστορικό και κοινωνικό λαϊκισμό είναι πολύ λιγότερα. 
Νομίζουν ότι επειδή έχουν κάποια μέσα που αυτοπροσδιορίζονται ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης θα τα καταφέρουν να επιβάλουν την ψευδή εικόνα του «μεγάλου και ήρωα ηγέτη» για τον ….. Αντώνη.

Και εδώ είναι το λάθος τους. Στην ανάγκη τους να επιβάλουν μια εθνολαϊκή δεξιά εικονική πραγματικότητα, αυτογελοιοποιούνται χωρίς οι ίδιοι να το καταλαβαίνουν. Νομίζουν ότι η «επιστροφή στις ρίζες» και το «συμμάζεμα του σπιτιού» περνά μέσα από την αντιστροφή της πραγματικότητας που στηρίζεται στο αρρωστημένο πάθος τους για την «ιστορική δικαίωση» του Αντώνη. "Για τη νίκη του φωτός"!
Οι μεσαίοι χώροι και οι διπλωματίες θεωρούνται σήμερα αμαρτήματα του πρόσφατου παρελθόντος, ενώ η "μομφή" δεξιός αντιμετωπίζεται ως τιμή! Τι εννοούν όμως δεξιός δεν το διευκρινίζουν γιατί εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα. Στον αγώνα τους να αφομοιώσουν την ακροδεξιά έχουν πέσει σε τεράστια ατοπήματα. Ενώ ο προσδιορισμός της δεξιάς παραμένει ασαφής μια και σήμερα υπάρχουν στο εσωτερικό της διάφορα new age ακροδεξιά κινήματα που το ένα πουλάει περισσότερη τρέλα εθνικισμού από το άλλο. Από εθνικιστικό παγανισμό σε εκφυλισμένη αρχαιολατρία ή μια αιρετικού τύπου παλαιοημερολογίτικη εθνορθοδοξία.

Γιατί άραγε ένα κόμμα εξουσίας προσπαθεί να οικειοποιηθεί κινήματα και μειοψηφίες που δεν έχουν καμιά επιρροή στον ελληνικό λαό και κινούνταν πάντοτε στο περιθώριο και την αφάνεια; Τόσο μεγάλη είναι η εξάρτηση των συμβούλων του Σαμαρά από τραγελαφικά δίκτυα και πράκτορες εγχώριους και εξωτερικούς;
Πως είναι δυνατόν αντιεπιστημονικές διαστρεβλώσεις της ελληνικής ιστορίας επειδή αναπαράγονται από «αγανακτισμένα» σαμαρικά και νεοφασιστικά blogs να διακινούνται ως άποψη της Νέας Δημοκρατίας; Και τί κινδύνους επιφυλάσσει η κυβερνησιμότητα τέτοιων μειοψηφικών και αρρωστημένων ρευμάτων;
Το ύφος βέβαια και το ήθος του λόγου τους παραπέμπει αυτομάτως στις εποχές των «πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων». Όποιος δεν δέχεται τις απόψεις τους διαβαθμίζεται σε εχθρό του έθνους. 

Έχετε μήπως καταλάβει ότι σε αυτά τα εθνοπατριωτικά blogs αναπαράγεται με μεγάλη άνεση η νεοφασιστική απόδοση της ελληνικής ιστορίας; Ξέρετε ότι η δική τους απόδοση της ιστορίας θεωρείται οριστική και αμετάκλητη; Ενώ θεωρείται φυσικό να παρουσιάζουν τις απόψεις τους σε αυτά τα blogs, νεοφασίστες που επικαλούνται την αναγκαιότητα του «Ορθού Λόγου», την «Δικαιοσύνη της Φυλής» και της «Εθνικής Ορθότητας», επιλογές που παραπέμπουν κατευθείαν σε νεοναζιστικά και νεοφασιστικά κινήματα!

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Έξω η Ντόρα από την Ελλάδα.
Η Ελλάδα μας ανήκει μόνο στους Έλληνες και σε κανέναν άλλο.
Πλησιάζει η ώρα! Η ώρα της Ελλάδος!

Ανώνυμος είπε...

Ρε σύ μήπως είναι Ώρα Ελλάδος 12:11, ώρα να φύγετε ή μήπως έχετε φύγει προ πολλού εις τόπον ηρεμίας και ψυχιατρικής αναπαύσεως;

Ανώνυμος είπε...

«Η επανεμφάνιση του φιλοαμερικανού Αντώνη Σαμαρά από την πολιτική ερημιά» γράφει ο πρέσβης των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2009 για τον σημερινό αρχηγό της Ν.Δ. και νεοδιορισθέντα τότε υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά «είναι καθαρά σχεδιασμένη ως ένας τρόπος να επανεισαχθεί στην κυβέρνηση της Ν.Δ. προετοιμάζοντάς τον για μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον».

————————–

Τηλεγράφημα της Νο2 της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Ντέμπορα Μακάρθι ( 22 Αυγούστου 2008) ανέφερε πως «επίκειται επίσκεψη Ρώσων ειδικών αμυντικής βιομηχανίας για να συζητήσουν την αγορά των θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και η ελληνική Βουλή έχει προγραμματίσει την επικύρωση της συμφωνίας για τον αγωγό South Stream. «Εργαζόμαστε για να ακυρώσουμε και τις δύο αυτές ενέργειες που θεωρούμε ότι δεν είναι σωστές, αλλά λαμβάνουμε ανάμεικτα μηνύματα απο Ελληνες αξιωματούχους». Οι Αμερικανοί διπλωμάτες ήλθαν σε επαφή με τον Μπίτσιο, διπλωματικό σύμβουλο του Καραμανλή, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Αγαθοκλή κ.α.

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι ο πολιτικός σύμβουλος της πρεσβείας ήλθε σε επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά «ο οποίος θεωρείται έμπιστος του Καραμανλή. Εκείνος συμφώνησε απολύτως ότι η επίσκεψη των Ρώσων ειδικών για τα θωρακισμένα οχήματα δεν θα έμοιαζε καλή και υποσχέθηκε ότι όλοι όσοι έπρεπε να το μάθουν, θα το μάθαιναν».Ο στρατιωτικός ακόλουθος, σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, ήλθε σε επαφή με τον αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Γράψα, ο οποίος διευκρίνισε ότι το υπουργείο και οι Ενοπλες Δυνάμεις «δεν είχαν τίποτα να κάνουν με την επίσκεψη και συνεπώς δεν μπορεί να την αναβάλει ή να την ματαιώσει».

————————

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: WikiLeaks παίζει στην «Καθημερινή», ο κ. Σαμαράς αναφέρεται ως φιλοαμερικανός από τα παλιά, από την ερημιά, πιο συντηρητικός από την κα Μπακογιάννη στα εσωκομματικά και στην ιστορία με τον αγωγό South Stream ότι ήταν υπέρ των αμερικανών. Υπάρχει ένα σχόλιο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Κανένα σχόλιο.

——————————————————

Λαγός της Αμερικής ο Αντωνάκης

Ανώνυμος είπε...

Τα πρακτοράκια του Αντώνη έχουν βγει παγανιά.
Αδιαφορούν για τα αμερικάνικα έγγραφα.
Σκεφτείτε το πολύ απλό.
Εάν τα έγγραφα αυτά αφορούσαν τη Ντόρα ή έλεγαν τη Ντορα φιλοαμερικάνα ή κάτι τέτοιο, τί θα έγραφαν και θα έλεγαν τα κέντρα προπαγάνδας της Συγγρού και κυρίως οι πράκτορες φάκτορες αντινιούσηδες.
Μάλλον στις ίδιες Πρεσβείες υπηρετούν και γι' αυτό δεν τους παίρνει!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο 2:35.
Ο Αντώνης ο Λαγός
Αντώνης, Τρεχάτε ποδαράκια μου