Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τον Π. Μολυβιάτη κατονόμασε η Ντόρα Μπακογιάννη ως το «πρόσωπο» που ανεφέρεται στα WikiLeaks

Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη κατονόμασε η Ντόρα Μπακογιάννη ως κεντρικό πρόσωπο των «καραμανλικών» στελεχών που, σύμφωνα με τηλεγράφημα των wikileaks,συζητούσαν με την αμερικανική πρεσβεία δύο χρόνια πριν τη διαδοχή στη ΝΔ, για το διάδοχο του Κώστα Καραμανλή.
Σε ερώτηση αν θεωρεί πως όλα αυτά ήταν εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού η 

πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε πως δεν το γνωρίζει και συνέχισε:
«Ξέρω ότι φαίνεται από το τηλεγράφημα που δημοσιεύεται ότι υπήρχε εν γνώσει ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη ΝΔ, η πρόθεση δύο χρόνια πριν -το ξέρανε φαίνεται ή ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία- οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου και αν ρωτάτε σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη».

Υπαινιγμούς όμως άφησε και για τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή άλλο τηλεγράφημα από τα wikileaks.
Ανέφερε ότι σύμφωνα με το τηλεγράφημα το Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας σε συνάντησή του με τον βουλευτή κ. Σαμαρά του εξέφρασε τότε την ανησυχία του για το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών την κ. Ντόρα Μπακογιάννη προς τη Ρωσία και για την αγορά τεθωρακισμένων.

Πρόσθεσε επίσης πως το εν λόγω τηλεγράφημα αναφέρει πως ο κ. Σαμαράς του απάντησε ότι θα φροντίσει να πάει η πληροφορία στα αυτιά εκείνων που πρέπει. «Αναρωτήθηκα με ποιο θεσμικό ρόλο βουλευτής που δεν έχει καμία αρμοδιότητα διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που με την ψήφο του στήριξε», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ευτυχής που τα κείμενα του wikileaks βγαίνουν στη δημοσιότητα.

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι ο Μολυβιάτης.
Και του Μολυβιάτη οι Αμερικάνοι του έκατσαν τον Αντώνη γιατί πίστευαν τότε και σήμερα στην Πρεσβεία ότι ο Σαμαράς θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα σχέδιά τους στην περιοχή.
Και όταν αυτό το πιστεύουν οι Αμερικάνοι αυτό σημαίνει ότι έχουν δοκιμάσει από πολλές πλευρές την υπακοή του στα αμερικάνικα κέντρα συμφερόντων.
Κακώς λοιπόν τα βάζετε με τον Μολυβιάτη.

Ανώνυμος είπε...

Έξω η θυγατέρα του Μητσοτάκη από την Ελλάδα.
Ουστ μητσοτάκια.

Ανώνυμος είπε...

Αντε πέρα ρε χανουμάκια του παλαβού που το παίζει αρχηγός. Αρχισαν τα κάλαντα και δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ: ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- ΚΟΥΒΕΛΟΥ ΚΑΙ ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΔΝΤ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΦΕΡΑΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΥΚΤΑ. ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΗΣ : ΚΟΥΡΑΓΙΟ! ΤΟ 1,9 % ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ...ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ. ΤΟΣΗ ΠΙΚΡΑ;ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά έχουν πάθει μεγάλη νίλα τα σαμαράκια και οι αμερικάνοι πράκτορες στα εθνοπατριωτικά ιστολόγια. Όχι πως δεν ξέρουν το ρόλο Σαμαρά, αλλά δεν περίεμναν να ρεζιλευτούν τόσο πολύ. Έχουν κατεβάεσδ4ει την ιστορία της Ντόρας και όλη μέρα επαναλαμβάνουν τις γνωστές προβοκάτσιες που έκαναν κατά της Ντόρας όταν έτρωγαν τα λεφτά του ΟΠΑΠ και είχαν διαφημίσεις Marfin-Μηταράκης.
Περαστικά τους.