Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Λανθάνων φασισμός στους φαηλούς λόγους του Σαμαρά.

«Από εδώ αρχίζει η πολιτική αντεπίθεσή µας. Η πολιτιστική αναγέννηση. Η επιβεβαίωση ότι η... Ν.Δ. είναι αληθινά λαϊκό κόμμα. Όχι κόμμα των ομάδων, των ομαδοποιήσεων και των κλειστών κυκλωμάτων...», τάδε έφη Αρχηγαντώνης εχθές, στα εγκαίνια των νέων πολυτελών γραφείων της ΝΝΔούλας εν Συγγρού.
Στο γνωστό μοτίβο που επαναλαμβάνεται από τη στιγμή που ο Σαμαράς έθεσε .....................
......................
υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ, και κυριαρχεί μετά την εκλογή του σ’ αυτήν: 
Την απόρριψη των δήθεν «κακών» ομάδων, τάσεων, «κυκλωμάτων» (όρος που σκόπιμα χρησιμοποιείται για να ενοχοποιήσει τις θεμιτές και θεσμικές διαφοροποιήσεις σε ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα), στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης ισοπεδωτικής «ενότητας» και «ομοιογένειας»... 
Αυτή η «ομοιογένεια» -που εξασφαλίζεται με την πάταξη κάθε διαφορετικής και «αποκλίνουσας» αντίληψης και γνώμης- είναι η πεμπτουσία του Φασισμού. Σ’ αυτό άλλωστε παραπέμπει και ετυμολογικά ο όρος (διαβάστε εδώ).

Η «ισχύς διά της ενώσεως», το εννοιολογικό DNA του Φασισμού, έχει καταστεί η κύρια ιδεολογική υπόκρουση στη ΝΝΔ. Για το σκοπό αυτό, κάθε διαφορετική φωνή στραγγαλίζεται, απομονώνεται, διαγράφεται, συκοφαντείται, διασύρεται. Μέθοδοι γνωστές και με εμπνευστή το διαβόητο αρχηγό της χιτλερικής προπαγάνδας, Joseph Göbbels. 
Στα πλαίσια αυτά έχουμε δει έκπληκτοι τους ιδεολογικούς ινστρούχτορες της ΝΝΔ να γράφουν για «ντιντήδες», για «βαψομαλλιάδες» και με παρόμοιες πρακτικές εξευτελισμού των αντιφρονούντων, να επιδιώκουν τη φασιστική «ομογενοποίηση» της ΝΝΔ.

Πρόσχημα γνωστό για όλους τους Φασίστες η δήθεν «λαϊκή βάση» που «νομιμοποιεί» τις ολοκληρωτικές αξιώσεις τους. Στα πλαίσια αυτά, ο Σαμαράς μιλά για «λαϊκό κόμμα», λες και τα υπόλοιπα κόμματα της χώρας δεν αποτελούνται και δεν ψηφίζονται από πολίτες! Σαν να αποτελεί «προνόμιο» και «αποκλειστικότητα» της ΝΝΔ η αναφορά στο «λαό». 
Και όμως, αποτελεί... Γιατί εδώ, ως «λαός» υπονοείται η πειθήνια «μάζα» (επίσης ιδεολογικό στοιχείο του Φασισμού) που ακολουθεί αναντίρρητα τον «Αρχηγό» (Φύρερ ή Ντούτσε, όπως σας αρέσει...). Και ο «Αρχηγός» είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτος από όργανα και θεσμούς μέσα στην κομματική οργάνωση, αφού ισχυρίζεται πως «λογοδοτεί μόνο στο λαό»! 
Φυσικά, ο απρόσωπος αυτός «λαός» δεν έχει κανένα θεσμικό τρόπο αντίδρασης και διαφωνίας με τις αποφάσεις και πράξεις του «Αρχηγού». Αποτελεί απλά το ευτελές πρόσχημα για το νοσηρό, εγωκεντρικό αυταρχισμό του.

Η σταδιακή, αλλά σταθερή και ανεπίστροφη μετάλλαξη της ΝΔ σε ένα σκληρό φασιστικό ολοκληρωτικό πολιτικό έκτρωμα είναι γεγονός.

Όσοι δεν θέλουν ακόμη να το παραδεχθούν και να διαχωρίσουν ευθαρσώς τη θέση τους, θα «εξαϋλωθούν» ως «αναλώσιμα υλικά» στη χρυσανθοφαηλική χοάνη των «φιλελεύθερων ψευδαισθήσεων» που τους κρατούν δεμένους στο άρμα αυτό της πλέον αποκρουστικής αναβίωσης του ιδεολογικού Φασισμού στη χώρας μας

Δεν υπάρχουν σχόλια :