Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Θέλει η Ελλάδα να σωθεί από τη χρεοκοπία;

Ο τρόπος που συμπεριφέρονται τα δύο μεγάλα κόμματα είναι σα να αγνοούν παντελώς την κρισιμότητα της κατάστασης.
Ή δεν θέλουν να το πιστέψουν ότι έφεραν την Ελλάδα σ’ αυτό το χάλι. Η αλήθεια είναι ότι ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται και κατά πόσον ευθύνονται. Αλλά είναι δειλοί και ................
......................
τρέμουν στην ιδέα ότι ήρθε η ώρα να συγκρουστούν με κεκτημένα δεκαετιών. Με νοοτροπίες αντιπαραγωγικού κρατισμού.
Είναι επιτακτική η ανάγκη, αυτή τη στιγμή, να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας, για να μην παίρνει το κράτος δανεικά και να συντηρείται από τη φορολογία.
Τί κάνουν επ’ αυτού; Τρέμουν στην ιδέα ότι πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και να συγκρουστούν με το βαθύ πρασινογάλαζο κράτος. Εάν αυτό δεν γίνει οι αγορές δεν πείθονται. 
Μόνο αν προχωρήσουν τάχιστα οι συγκρούσεις και οι μεταρρυθμίσεις θα πειστούν οι δανειστές μας ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Η τρόικα λέει τα προφανή. Οι προτάσεις της είναι πέρα για πέρα εφικτές και αυτόν το δρόμο θα έπρεπε να ακολουθήσουμε.
Αντιθέτως η κυβέρνηση κρύβεται και η ΝΔ αρνείται βασικά χαρακτηριστικά των ιστορικών της επιλογών. 
Απαραίτητη είναι και η πώληση δημόσιας περιουσίας για επαναγορά του χρέους. Είναι μονόδρομος και μάλιστα κερδοφόρος. Για κάθε 7 δισ. που εισπράττουμε από πώληση δημόσιας περιουσίας, μπορούμε να αποσύρουμε χρέος ύψους 10 δισ. με αντίστοιχη μείωση των τόκων
Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτό αν θέλουμε η Ελλάδα να σωθεί από τη χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :