Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ποιοί μας έφεραν σ’ αυτά τα χάλια;

Ακούμε και ξανακούμε, συνήθως από την ακροαριστερά αλλά και την ακροδεξιά πτέρυγα των Φαήλων και Ντιντήδων του Σαμαρά, ότι η «αντιδραστική» πολιτική του φιλελευθερισμού μας έφερε σε αυτά τα χάλια. Τώρα αν είδατε εσείς πουθενά τον φιλελευθερισμό, να μας το πείτε να πάμε να τον δούμε κι εμείς. Να ξέρουμε πως είναι και τί κάνει;
Είναι σαφές ότι η αντιδραστική και λαϊκιστική πολιτική τους μας έχει φέρει σε αυτό το ........................
...........................
 σημείο, του γκρεμού. 
Ο κρατισμός, ίδιον του φασισμού και του κομουνισμού, επιβίωσε στην Ελλάδα, υπό την σκέπη ενός συστήματος επαρχιωτικού πατερναλιστικού καπιταλισμού και βρήκε πιστούς οπαδούς στα δύο μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Στη ΝΔ επιβίωσε ως τάση της «λαϊκής» δεξιάς, σφόδρα σντιδραστικής σε οτιδήποτε φιλελεύθερο και στο ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε βασική ιδεολογική επιλογή, ενός ημι-σοσιαλιστικού μοντέλου σε κοινοβουλευτική δημοκρατία. 

Ο κρατισμός είναι και το κοινό σημείο δράσης των φαινομενικά ασύνδετων ακραίων ιδεολογιών. Ένας σημερινός «λαϊκός» δεξιός τα βρίσκει απόλυτα με τον πρασινοφρουρό της δεκαετίας του 80 και τον σταλινιστή του κομουνισμού, όταν συνδέονται μεταξύ τους με τα ταμεία του κράτους ή τις αντιπαραγωγικές νοοτροπίες της εθνικής μαγκιάς. 
Το δύσκολο είναι ότι παράλληλα με το τεράστιο κράτος αναπτύσσονται πάντα αντιπαραγωγικές συμπεριφορές κεκτημένων και βολεμένων που οδηγούν νομοτελειακά σε τοκογλύφους, τράπεζες και βαρύτατα δάνεια, αδύνατον να αποπληρωθούν κάποια στιγμή. 
Οπότε η φούσκα αναγκαστικά θα σκάσει και οι κρατιστές είναι λογικό να καταγγέλλουν τον φιλελευθερισμό, αφού στην οπισθοδρομική νοοτροπία τους δεν υπάρχει αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα.

Επιρρίπτουν τις ευθύνες πάντα στους «άλλους»! Όταν ελεύθερη οικονομία και φιλελευθερισμός δε νοούνται σε οικονομίες κρατισμού και ευρύ δημόσιου τομέα. . Μόνο στη φαντασία των σκληρών αγοριών του Σαμαρά. Οι πολιτικές που πρεσβεύουν όλοι αυτοί οι ψευτοθεωρητικοί, μας έχουν οδηγήσει στο ΔΝΤ και την Τρόικα.
Υποτίθεται ότι αισθάνονται μειωμένοι όταν οι «ξένοι» μας λένε τι πρέπει να κάνουμε για να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας. Κάνουν λάθος. Ο εξευτελισμός και οι περιπέτειες είναι αποτέλεσμα της δανειστικής πολιτικής που ακολουθήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες γιατί είχε στηθεί ένα τείχος γύρω από το «κράτος» που δεν άφηνε τίποτα το φιλελεύθερο να περάσει. 

Εάν είχε μόνο κατά το ήμισυ υπερισχύσει μια φιλελεύθερη πολιτική στην Ελλάδα, δεν θα ξεπέφταμε τόσο χαμηλά. Αλλά ο Σαμαράς έριξε το Μητσοτάκη για να μην προχωρήσουν, ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις, ούτε οι μεταρρυθμίσεις, που αυτός έθεσε πρώτος στην πολιτική ατζέντα της χώρας. 
Σκοπός του Σαμαρά ήταν να παραμείνει σε ισχύ και αμετάβλητο το κρατικοδίαιτο καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς που (περιέργως) στηρίζει με πάθος τους ακροδεξιούς κρατιστές του Αντώνη!

Βρε φασιστάκια του Αντώνη, είναι ωραίο να βαφτίζετε τον κρατισμός σας, δημοκρατία ή κρέας ό,τι άλλο θέλετε. Το επικίνδυνο είναι το περιτύλιγμα, που δεν είναι άλλο από έναν κομψευόμενο δήθεν πατριωτισμό, που εξυπηρετεί σχέδια καταστροφής και ολέθρου. Σχέδια που εξυπηρετούν ανθελληνικά κέντρα και δεν μιλώ για νεφελίμ και ελοχίμ. 
Τα ανθελληνικά κέντρα έβρισκαν πάντα πρόσφορο χώρο διείσδυσης στην Ελλάδα, την Ακροδεξιά και τις εθνοφυλετικές θεωρίες που εσείς σήμερα υπερασπίζεστε. Για να στηθεί μια χούντα, έστω και «δημοκρατική», στους υπηρέτες των ιδεών σας πάντα κατέφευγαν για να προσλάβουν εκτελεστές των σχεδίων τους. 
Δεν πήγαν ποτέ στο Κέντρο ή την Αριστερά. Γιατί εκεί δεν υπάρχουν φύτουλες της πολιτικής, φιλοπόλεμοι εξολοθρευτές, εθνολυτρωτές πατριώτες και ζόμπι που φοράνε περικεφαλαίες, πάνω σε άλογα και κρατάνε καριοφίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :