Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Για να καταλάβουμε τι θα πει «αξιοποίηση» να πάμε στο Μαντείο των Δελφών!

Έχουμε χαθεί στις ερμηνείες των λέξεων με την περίπτωση της σαμαρικής ΝΔ. Λένε και ξελένε με τόση ευκολία, αρκεί να το παίζουν τσαμπουκάδες. Ερμηνεύουν τα γεγονότα τόσο ξεδιάντροπα λες και δεν κυβέρνησαν ποτέ στο παρελθόν. Αντιμετωπίζουν τους Έλληνες ως κουτοχορτοφάγους!
Στην πρότασή τους επί παραδείγματι για την «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» δεν 

μπορείς να καταλάβεις τι λένε! Ασάφεια, σύγχυση και απρέπεια. Και τους βγαίνει πολύ άσχημα.
Αντιλαμβάνεσαι το άτιμο το DNA της καθαρής δεξιάς. 
Αυτό που προσπαθούν να ξεθάψουν οι νεκροθάφτες της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που είχαν θάψει  στο περίφημο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου. Και είχαν τους ιστορικούς τους λόγους! 
Ό,τι έχει απομείνει από την καθαρή και γνήσια δεξιά βρίσκεται σε μορφή σκελετών. Η προσαρμογή της καθαρής δεξιάς στη σημερινή εποχή μοιάζει με ταινία τρόμου.

Για να καταλάβουμε λοιπόν τι εννοούν οι σκελετοί, ας πάμε στο Μαντείο των Δελφών, μια και το Λεξικό Μπαμπινιώτη δεν αρκεί. Οι διφορούμενες ερμηνείες ερμηνεύονται μόνο με διφορούμενους χρησμούς, που έχουν σχέση με το υπερπέραν ή την σχιζοφρένεια. Αν και ξέρουμε τι θα πει η τρελαμένη Πυθία. Την απάντηση που πήρε και ο Ιουλιανός ο Παραβάτης και παίρνουν έκτοτε όλοι οι Παραβάτες της ιστορίας:

"Πες στον βασιλιά ότι οι τοίχοι έχουν πέσει σε σήψη.
Ο Απόλλων δεν έχει πλέον ναό, ούτε προφητείες, ούτε Κασταλία πηγή.
Το ρυάκι, που είχε τόσα να πει, έχει στερέψει."

[«Είπατε τω βασιληι, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, 
Ουκέτι Φοίβος έχει καλύβαν ου μαντίδα δάφνην, ου παγάν λαλεούσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ.»]

Δεν υπάρχουν σχόλια :