Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Άλλο ένα ίνδαλμα του πανελλήνιου σοσιαλισμού καταρρέει. Ο Καντάφι!

Τελικά τί θα απομείνει όρθιο από την ανδρεοπαπανδρεϊκή περίοδο του «Τρίτου Δρόμου προς τον Σοσιαλισμό»; 
Συζητώντας σήμερα με παλαιοπασόκους διαπίστωσα την απογοήτευσή τους για την ενδεχόμενη πτώση του καθεστώτος του δικτάτορα Καντάφι. Όχι πως 

θέλουν να πέσει; Αντιθέτως!
«Τον αγαπούσαν»! 
Θα ήθελαν να διατηρηθεί στην εξουσία για πάντα, γιατί, άκουσον άκουσον, ήταν φίλος του Αντρέα. Πηγαίνει συχνά διακοπές στην Ελούντα και τους θυμίζει την ελληνική εποχή του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»! 
Τον υποτυπώδη και θεατρικό αντιαμερικανισμό που αναπτύχθηκε από το ΠΑΣΟΚ περί τα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα για να υφαρπάξει ψήφους από την γνήσια αντιαμερικανική αριστερά, γιατί ο Α. Παπανδρέου, κάθε άλλο παρά αντιαμερικανός ήταν! 
Πέραν των συναισθηματικών πάντως προσεγγίσεων αρνούνται να δεχτούν την καταπίεση που υφίσταται ένας ολόκληρος λαός από την κανταφική τυραννία! 
Πιστεύω ότι κατά βάθος ο Γ. Παπανδρέου δεν ανήκει στην ίδια σχολή του αφρο-γενούς γκραν γκινιόλ σοσιαλισμού, τύπου Καντάφι, αλλά προσεγγίζει ένα εξαμερικανισμένο δυτικοευρωπαϊκό σοσιαλιστικό πρότυπο!

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν " ίνδαλμα " του σοσιαλισμού αλλά " εμμονή " των δυτικών καθεστώτων!!

Ο Καντάφι ήταν και είναι ηγέτης και εναντιώνεται στον ΦΑΣΙΣΜΟ των ΗΠΑ που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να φέρουν το χάος στον Αραβικό κόσμο.

Υ.Γ. Ο Ανδρέας δεν το έπαζε αντιαμερικάνος.. Ο Ανδρέας ΗΤΑΝ αντιμερικάνος και γι' αυτό λύσσαξαν οι ΗΠΑ να μην έρθει στην εξουσία το 1981 και ήθελαν.. πραξικόπημα(!) στην Ελλάδα!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου ήταν Αμερικανόφιλος και πράκτορας των Αμερικάνων.
Ένας από τους ρόλους του ήταν να εμποδίσει την κομματική επιρροή της Αριστεράς στην Ελλάδα, γιατί οι Αμερικάνοι προέβλεπαν αύξηση του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα που υπολόγιζαν τότε λόγω θέσης και ανατολικού μπλοκ.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με το αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός, ότι ο ανδρεοπαπανδρεϊσμός κατέρρευσε, αφού πρώτα σάπισε μια ολόκληρη κοινωνία με την κομματοκρατία που καλλιέργησε.
Όχι πως δεν τον ασπάστηκαν και όλα τα άλλα κόμματα, αλλά πως να το κάνουμε, ο Παπανδρέου ήταν ο κύριος εκμαυλιστής!

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε την προπαγάνδα περί Αμερικανόφιλου Ανδρέα!! Τα απόρρητα αρχεία της CIA της περιόδου 1980 που βγήκαν στην δημοσιότητα και περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου " Ο απόρρρητος φάκελος της CIA για τον Ανδρέα " φανερώνει το ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!

Δεν τον ήθελαν οι Αμερικανοί!! Ήθελαν πραξικόπημα το 1981 στην Ελλάδα για να μην έρθει στην εξουσία!!

Ο Καραμανλής ήταν αμεικανόφιλος και μας έκανε προτεκτοράτο των ΗΠΑ παίρνοντας εντολές από το Παλάτι..

Ο Ρίγκαν και οι επιτελείς του μισούσαν τον Ανδρέα!!

Όσο για την Αριστερά, αν είχε ή όχι επιρροή τότε το οφείλει στα λάθη της Δεξιάς και της χούντας..

Τελείωσαν τα ψέμματα!!

Όσο για τον Καντάφι και τον Σαντάμ, οι Αμερικάνοι τους στήριζαν και τον εξόπλιζαν. Κυρίως τον Σαντάμ τον οποίον χρησιμοποίησαν και εξόπλισαν την δεκαετία του 80!

Τα ψέμματα κατέρρευσαν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάσρεψε την Ελλάδα! Οι οπαδοί του δεν μπορούν να το παραδεχτούν και είνια λογικό γιατί η αλήθεια πληγώνει!
Τους καταλαβαίνουμε

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδρέας κατέστρεψε την Ελλάδα αλλά η καταστροφή και η διάλυση ήρθε το.. 2009, δεκατρία χρόνια μετά τον θανατό του;;
Σε ποιόν κόσμο ζείτε; Πόσα ακόμα ψέμματα και ανοησίες θα πείτε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα;; Τον διπλασιασμό του χρέους από 170 δις ευρώ σε 310 δις ευρώ το 2009;;

Σας καταλαβαίνουμε ότι είστε σε σύγχυση και πανικό και δεν καταλαβατε ακόμα γιατί χάσατε το 2009.. Γι' αυτό δεν σηκώνετε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις και πουθενά παρά την λογική φθορά του ΠΑΣΟΚ.

Ο κόσμος έχει καταλάβει ποιός ευθύνεται! Σας πληγώνει αλλά δεν πειράζει!