Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Λύση από την Πολιτεία ζητεί η πρυτανεία για την κατάληψη στη Νομική

O πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, την υφυπουργό Άννα Νταλάρα, το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον ..............
....................
Περιφερειάρχη Αττικής Γιάνη Σγουρό σε σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, το οποίο χαρακτήρισε μεταναστευτικό.
Ζήτησε την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής.

Επίσης, επέκρινε εκείνους που ιδιοτελώς εκμεταλλεύθηκαν πολιτικά το ζήτημα, όπως είπε. Κατήγγειλε όσους επένδυσαν πολιτικά στην κατάλυση του θεσμού του ασύλου, ενω τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα δυναμικής εκκένωσης της Νομικής Σχολής.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι η εφαρμογή του νόμου περί ασύλου δεν ξεκινάει εκεί που αρχίζει η καταστολή. Το ζήτημα μεταβιβάστηκε έντεχνα, είπε, σε αυτούς που δεν μπορούν και δεν οφείλουν να το διαχειριστούν, έτσι και ο θεσμός του Πανεπιστημίου τώρα ζητεί από το κράτος την εκπλήρωση των δικών του υποχρεώσεων.

Παίρνοντας το λόγο ο αντιπρύτανης επανέλαβε ότι η μετάθεση ευθυνών από την πολιτεία στο Πανεπιστήμιο «απλά διευκολύνει τη μη λύση του προβλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :