Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Το κράτος είναι πλήρως ξεχαρβαλωμένο»

Σε συνέντευξη που έδωσε η Πρόεδρος της Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφορικά με τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται για δεύτερη μέρα στη Νομική, είπε πως είναι σαφές ότι οι πρυτανικές αρχές δεν έκαναν το ..............
.................
καθήκον τους, ενώ γνώριζαν ότι επίκειται ένα τέτοιο γεγονός.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα, αναφέροντας ότι είναι κάτι μοναδικό η μετάθεση ευθυνών που παρατηρείται. «Η κυβέρνηση είναι απλός παρατηρητής».
Δήλωσε πως είναι υπέρ του να επεμβαίνει η αστυνομία για κάθε αυτόφωρο αδίκημα, ενώ στο ερώτημα τι θα είχε κάνει η ίδια, είπε «δεν θα τους είχα αφήσει να μπουν στη Νομική. Το μόνο που καταφέρνουμε, είναι να ανεβάζουμε τους τόνους της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στη χώρα».

Όσον αφορά στην υπόθεση Siemens, υπενθύμισε πως ήταν η μόνη υπουργός που είχε εισηγηθεί να γίνει εξεταστική επί Καραμανλή, ενώ εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να ανοίξουν οι λογαριασμοί ατων κομμάτων.

Για το περιβόητο πόρισμα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως το γεγονός ότι όποιοι διετέλεσαν υπουργοί Οικονομικών, Συγκοινωνιών, Δημ. Τάξης παραπέμπονται, είναι τρελό, αποδεικνύει ότι δεν έχει γίνει δουλειά.

Κλείνοντας, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε την πρότασή της όποιος θέλει να δικαστεί, να εξετάζεται στο τέλος το θέμα της παραγραφής του αδικήματος. 
Πίσω από την παραγραφή θα κρυφτούν μόνο όσοι είναι λαμόγια, οι «καθαροί» θέλουν να δικαστούν, είπε η κ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :