Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Χάκαραν το προφίλ του κ. Ζάκερμπεργκ! Τόσο εύκολο ήταν!

O ιδρυτής του Facebook ίσως πρέπει να επανεξετάσει τις ρυθμίσεις ασφάλειας στην υπηρεσία του: Μια μυστηριώδης ανάρτηση που εμφανίστηκε για λίγο στο προφίλ του Μαρκ Ζάκερμπεργκ φαίνεται ότι γράφτηκε από κάποιον εισβολέα. «Ας αρχίσει το ................
.......................
hacking» ξεκινά το μήνυμα.
Η συνέχεια όμως είναι πιο παράξενη:
«Αν το Facebook χρειάζεται χρήματα, αντί να πάει στην τράπεζα, γιατί το Facebook δεν αφήνει τους χρήστες του να επενδύσουν στο Facebook με κοινωνικό τρόπο; Γιατί να μην μεταμορφώσει το Facebook σε μια «κοινωνική επιχείρηση» όπως το περιέγραψε ο νομπελίστας Μουχάμαντ Γιούνους; http://bit.ly/fs6rT3 Τι λέτε; #hackercup2011».

Η ανάρτηση απομακρύνθηκε λίγο αργότερα, όχι όμως πριν προλάβει να συγκεντρώσει 1.800 «like» και 800 σχόλια, σύμφωνα με το TechCrunch.

Επιπλέον, το προφίλ του Ζάκερμπεργκ δεν είναι προσβάσιμο μέσω του Google το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως σχολιάζει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Time, το μήνυμα μοιάζει να αναφέρεται στην επένδυση των 500 εκατ. δολαρίων που εξασφάλισε το Facebook από την τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs και τον ρωσικό επενδυτικό όμιλο Digital Sky Technologies.

Η Goldman Sachs φέρεται να αγόρασε μερίδιο 450 εκατ. δολαρίων στο Facebook προκειμένου να δημιουργήσει προϊόντα που επιτρέπουν σε πελάτες της να επενδύουν στο δικτυακό τόπο.

Ορισμένοι αναλυτές θεώρησαν την επένδυση προπομπό της εισόδου του Facebook στο χρηματιστήριο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :