Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Μειώθηκαν τα επίπεδα πολιτικής ελευθερίας για πέμπτο κατά σειρά χρόνο

Η Οργάνωση Freedom House που παρακολουθεί το θέμα των πολιτικών ελευθεριών σε διεθνές επίπεδο αναφέρει, ότι παρατήρησε υπαναχώρηση των επιπέδων ελευθερίας πέρυσι, για 5ο κατά ...........
....................
σειρά χρόνο, καθώς απολυταρχικά καθεστώτα συγκέντρωσαν περισσότερη δύναμη στα χέρια τους με λίγη αντίσταση απ’ τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου. 
Στην ετήσια έκθεση του ο επικεφαλής της ομάδας ερευνητών της Freedom House, Άρτς Πάντινγκτον, δήλωσε ότι μια απ’ τις πλέον ξεκάθαρες παραβιάσεις της ελευθερίας πέρυσι ήταν η αγανάκτηση της Κίνας για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε στον αντικαθεστωτικό Λίου Ζιαόμπο. 
 Ο κ. Πάντινγκτον επεσήμανε, ότι καμία κυβέρνηση, ούτε η πρώην Σοβιετική Ένωση ή η Ναζιστική Γερμανία, είχε επιδείξει τέτοια απέχθεια για το βραβείο Ειρήνης. Παράλληλα, η Freedom House ανέφερε ότι επρόκειτο για «εξαιρετικά αποθαρρυντικό χρόνο» στη Ρωσία κυρίως μετά την καταδίκη του πρώην μεγιστάνα του πετρελαίου και επικριτή του Κρεμλίνου, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι. 
Επίσης η έκθεση επέκρινε την νέα νομοθεσία στην Βενεζουέλα που επιτρέπει στον Πρόεδρο, Ούγκο Τσάβεζ, να διοικεί με διατάγματα. 
Ο κ. Πάντινγκτον δήλωσε ότι αν οι δημοκρατικές χώρες του κόσμου δεν αντιδράσουν «οι δυνάστες θα συνεχίσουν να κερδίζουν δύναμη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :