Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ξεκινούν οι δράσεις digi-content και digi-retail

Διακόσιες χιλιάδες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, αφορά η ενίσχυση κατά το ήμισυ επενδύσεων στην παραγωγή ελληνικού περιεχομένου για το Διαδίκτυο και στην αξιοποίηση της πληροφορικής και του Διαδικτύου από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου. .................

.........
Digi-content                                                                      

Επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις εκδόσεις βιβλίων, επιστημονικών και πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, εκδοτικοί οίκοι και εκδόσεις Τύπου καθώς και πάροχοι περιεχομένου, εταιρείες διαχείρισης έντυπου υλικού ενισχύονται από πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, καλύπτοντας κατά το ήμισυ τεχνολογικές επενδύσεις σε ευρυζωνικό περιεχόμενο με τη δράση digi-content.

Digi-retail

Επίσης, με 100 εκατομμύρια ευρώ καλύπτονται επίσης κατά το ήμισυ επενδύσεις από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που επιθυμούν να βελτιώσουν την εσωτερική διαχείριση και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών και λοιπά, καθώς και την προβολή και την προώθηση των προϊόντων τους. Ενδεικτικά παραδείγματα του τελευταίου αποτελούν η ηλεκτρονική τιμολόγηση, οι έξυπνες κάρτες, τα ηλεκτρονικά κουπόνια, η διαφήμιση σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, η διασύνδεση φυσικού και ηλεκτρονικού κόσμου με smart tag, οι διαδραστικές οθόνες και άλλα.

Δικαίωμα συμμετοχής

Οι επιδοτήσεις αφορούν όλες τις επιχειρήσεις από τις ατομικές έως τις πολύ μεγάλες. Τα ποσοστά επιχορήγησης των επενδύσεων φτάνουν έως και το 60% για τις μικρότερες επιχειρήσεις. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες για την πλήρη διαφάνεια και την ταχύτητα των αποτελεσμάτων. Αυτόματη είναι επίσης η διαδικασία αξιολόγησης και συγκριτική με βάση αντικειμενικά κριτήρια και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τον φορέα υλοποίησης των δράσεων, την εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.

Ημερομηνίες υποβολής προτάσεων προς ενίσχυση

Η υποβολή των προτάσεων για την πρώτη δράση γνωστή ως digi-content θα ξεκινήσει στις 6 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως την 14η Ιανουαρίου 2011. Η δεύτερη δράση, γνωστή ως digi-retail ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου και διαρκεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2011.

Πληροφόρηση

Αναλυτικές πληροφορίες, υλικό και οδηγοί δημοσιεύονται στο http://www.digitalaid.gr/, στο http://www.infosoc.gr/ και στο http://www.mindev.gov.gr/. Ενημέρωση γίνεται και τηλεφωνικά στο 800 5000 115 από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010.

Περισσότερα στοιχεία για τις δράσεις

Η ανακοίνωση έγινε από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και υπολογίζεται ότι αφορά σε περισσότερες από 200.000 ελληνικές επιχειρήσεις. Οι δύο δράσεις αξιοποιούν πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013, συνολικού ύψους €120 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνδράμουν σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας που πλήττονται από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, με νέες ψηφιακές δυνατότητες.

Η δράση digi-content διαθέτει συνολικά πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους €20 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις σε ευρυζωνικό περιεχόμενο, συνολικού προϋπολογισμού €40 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της δράσης «digi-retail» θα διατεθούν πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους €100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις ύψους €200 εκατ. ευρώ από επιχειρήσεις λιανικής.

Οι εν λόγω δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και συγχρηματοδοτούνται σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :