Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Με το δεξί...

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το αποψινό παιχνίδι με την Άντερλεχτ ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με μια προπόνηση η οποία έγινε για πρώτη φορά στο νέο κέντρο της ομάδας στα Σπάτα. ............

......................Στο νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να κάνει ένα ξεμούδιασμα λίγες ώρες πριν τη σέντρα. Οι ποδοσφαιριστές επιβιβάστηκαν στο πούλμαν από το ξενοδοχείο και πήγαν στο νέο κέντρο. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ξεναγήθηκαν και στο κτίριο, αλλά και στους υπόλοιπους χώρους και έδειξαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις νέες εγκαταστάσεις, στις οποίες πλέον θα προπονούνται.

Οι 18 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή για την σημερινή αναμέτρηση γυμνάστηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς.

Στο νέο προπονητικό κέντρο ήταν παρόντες και άτομα της διοίκησης της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος, Σταύρος Αδαμίδης, ο διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο τεχνικός διευθυντής, Άρναρ Γκρέταρσον και φυσικά ο γενικός αρχηγός, Βασίλης Δημητριάδης.

Νίκη με κάθε τρόπο

Κόντρα στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, η ΑΕΚ θέλει να κάνει απόψε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους «32» του Europa League με νίκη απέναντι στην Άντερλεχτ στο ΟΑΚΑ (22:05, ANT1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / www.sport-fm.gr). Μετά την ήττα στο Βέλγιο οι τρεις βαθμοί είναι αναγκαίοι για την «Ένωση», αν θέλει να σχεδιάζει… ευρωπαϊκά και μετά τον Ιανουάριο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει να αντιμετωπίσει πολλά αγωνιστικά προβλήματα και μετά βίας συμπλήρωσε 18αδα. Νοκ άουτ είναι οι Δέλλας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Γιάχιτς, Ντιόπ, Μπερνς και Γεωργέας, ο Μάκος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή παρότι ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ ο νεαρός Φροξυλιάς μπήκε την ύστατη στιγμή στη 18αδα, καθώς ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε ενημερωθεί ότι είχε δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσει (μάλιστα έβαλε τις φωνές στους υπευθύνους της ΠΑΕ επειδή εκτέθηκε στη συνέντευξη Τύπου δηλώνοντας αρχικά πως ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν είναι στη διάθεσή του).

«Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες παρά τα προβλήματα», ανέφερε ο Μανόλο Χιμένεθ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ενώ νωρίτερα στην τελευταία προπόνηση είχε κάνει σαφές στους ποδοσφαιριστές του πως «… είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε. Δεν με ενδιαφέρει το σκορ, απλώς να νικήσουμε με κάθε τρόπο. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα μειωθούν οι πιθανότητες πρόκρισης. Πρέπει να μπούμε επιθετικά από το πρώτο λεπτό».

Στροφή στο 4-4-2

Το αγαπημένο του σύστημα, 4-4-2, προτίθεται να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά από την ημέρα που ήρθε στην ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο 46χρονος προπονητής έδειξε πως σχεδιάζει να παρατάξει την ομάδα του με επιθετικό δίδυμο τους Μπλάνκο και Τζεμπούρ, χωρίς να αποκλείεται ο δεύτερος να κινείται λίγο πίσω από τον πρώτο. Από εκεί κι έπειτα, ο Σάχα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Μανωλάς και Νασούτι στο κέντρο άμυνας έχοντας δεξιά τον Πατσατζόγλου και αριστερά τον Νταντόμο, Καφές και Γκέντσογλου θα είναι το δίδυμο των κεντρικών χαφ, με τον Λαγό αριστερά και τον Λεονάρντο δεξιά τους.

Η Άντερλεχτ θα παραταχθεί με στόχο τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Εκτός πλάνων είναι οι Ντεσάχτ και Μπίλια, ενώ ο Άριελ Γιάκομπς αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα παρότι ακολουθεί την Κυριακή το μεγάλο ντέρμπι με την Κλαμπ Μπριζ. Η πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη (σε διάταξη 4-4-2): Προτό, Μάζουχ, Γιούχας, Ζιλέ, Λέγιακς, Πόλακ, Κλιέσταν, Λεζέρ, Μπουσουφά, Κανού, Λουκάκου.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ελβετός Σάσα Κέβερ. Στις εξέδρες οι άνθρωποι της ΑΕΚ περιμένουν περίπου 15-20.000 θεατές, ενώ η Άντερλεχτ θα έχει 350 οπαδούς στο πλευρό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :