Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η αριθµητική του κ. Σαµαρά

ΣΤΙΣΑΡΧΕΣ Νοεµβρίου αναµένεται στις κινηµατογραφικές αίθουσες η προβολή ακόµη µιας ταινίας της σειράς Χάρι Πότερ, που τιτλοφορείται «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του θανάτου». Φαίνεται όµως ότι κατ’ εξαίρεση στη χώρα µας η προβολή της άρχισε ήδη από τη µικρή οθόνη...

Στην προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαµαράς επιδόθηκε σε ασκήσεις... µαγείας ή µάλλον προσπάθησε να εµπλουτίσει την εµφάνισή του µε µεγάλες ποσότητες µαγικής σκόνης.

Είπε ότι για κάθε απολυµένο το κράτος χάνει 1.000 ευρώ από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Εποµένως για τους 150.000 .................
....................
απολυµένους – όπως τους υπολόγισε – χάνει, όπως ισχυρίστηκε, 1,5 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή – σύµφωνα µε το σκεπτικό του – εισέπραξε από τις περικοπές στους συνταξιούχους.

Ενας απλός πολλαπλασιασµός δείχνει ότι το γινόµενο 1.000 επί 150.000 ισούται µε 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή δέκα φορές κάτω από το µαγικό 1,5 δισ. του κ. Σαµαρά... Και καλά έως εδώ. Στις απαντήσεις του για τον µηδενισµό του ελλείµµατος – που µπορεί να επιτύχει η Ν.Δ.– µέσα σε ενάµιση χρόνο έδωσε ρεσιτάλ µαγείας. Επικαλέστηκε το 7% που αποτελεί στόχο της κυβέρνησης για το 2011 για να πει ότι η Ν.Δ. µπορεί να το ρίξει στο µισό. Εντυπωσιακό! Πώς όµως από το 15% και βάλε, ο κ. Σαµαράς κατρακύλησε το έλλειµµα στο 7%; Να εικάσουµε ότι αν ήταν η Ν.Δ. κυβέρνηση θα εφάρµοζε τα µέτρα που έλαβε το ΠΑΣΟΚ ή ότι πιστεύει πως πράγµατι τα µέτρα του Μνηµονίου κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα αποδώσουν; Τι άλλο είπε ο κ. Σαµαράς; Οτι αν επιδοτήσει 2% το στεγαστικό δάνειο για δέκα χρόνια για να ενισχύσει την οικοδοµή (στην Αττική 200.000

διαµερίσµατα είναι ανοίκιαστα), αυτό το µαγικό 7% που θα πάρει κληρονοµιά από το ΠΑΣΟΚ θα το ρίξει αυτοµάτως έτσι απλά στο µισό, ήτοι στο 3,5%. Το φινάλε όµως του κ. Σαµαρά ήταν το πιο εντυπωσιακό. Το 3,5% είπε θα εξαφανιστεί (ως διά µαγείας) διότι ο απολυµένος (εκ των προαναφερόµενων 150.000) δεν θα έχει απολυθεί τελικώς από την εργασία του, εποµένως οι επαγγελµατίες θα φορολογηθούν από τα κέρδη τους... Επειτα από όλα αυτά, ουδέν σχόλιον!

Δεν υπάρχουν σχόλια :