Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η ραδιενέργεια μπορεί να συμβάλλει στην μακροζωΐα;

Οι παλαιότεροι πίστευαν πως το φαρμάκι σε μικρές δόσεις είναι φάρμακο. Αυτό ισχυρίζεται τώρα, αλλά αρκετά παραλλαγμένο, ένας βρετανός επιστήμονας, ο οποίος δεν διστάζει να δηλώσει πως «η ραδιενέργεια κάνει καλό». 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ιντιπέντεντ», ο Δρ. Μπομπ Μπέρι, ακτινολόγος στο νοσοκομείο του Λιντς, υποστηρίζει ότι η ραδιενέργεια μπορεί να συμβάλλει στη μακροζωία και στην αντιμετώπιση κάποιων ............
................
ασθενειών, αν χορηγηθεί στην κατάλληλη δοσολογία. «Είναι ώρα πια να σταματήσουμε να ανησυχούμε και να μάθουμε να αγαπάμε τη ραδιενέργεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως ήταν φυσικό, η άποψη αυτή πυροδότησε μεγάλο κύκλο συζητήσεων στον επιστημονικό κόσμο, καθώς μέχρι σήμερα, η ραδιενέργεια θεωρείται υπεύθυνη για την ανάπτυξη του καρκίνου και όχι μόνο. Το δεδομένο αυτό φυσικά, δεν το αμφισβητεί ο συγκεκριμένος επιστήμονας, αφού σπεύδει να εξηγήσει πως μιλά μόνο για ακτινοβολία σε χαμηλά επίπεδα και όχι σε υψηλά.
Να σημειώσουμε ότι ο Δρ. Μπομπ Μπέρι δεν είναι ένας τυχαίος επιστήμονας, καθώς υπήρξε εκπρόσωπος του Βασιλικού Κολεγίου Ακτινολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :