Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ο Νιόνιος πάει Μέγαρο

Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο στοιχείο του. Σε μια παράσταση διαφορετική από τις άλλες, ένα θέατρο τραγουδιών και ζωγραφιστών ονείρων, στο οποίο συνδυάζονται τραγουδιστές με παραμυθάδες, καραγκιοζοπαίχτες με ακροβάτες, μάγοι με καλλιτέχνες. Όλα αυτά στην παράσταση που τιτλοφορείται «Για να γίνει ο χρόνος καινούριος», η οποία θα ............
................
παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.
Ο Σαββόπουλος επιστρέφει στη σκηνή του Μεγάρου, δέκα χρόνια μετά το «Σαββόραμα». Αυτή τη φορά στο ρόλο του αφηγητή παραμυθιών θα ξεδιπλώσει δικές του ιστορίες εμπνευσμένες από τη Θεογονία του Ησίοδου. «Ένα καταπληκτικό παραμύθι», σύμφωνα με τον συνθέτη και τραγουδιστή «που μας μιλάει για την αρχή του Κόσμου και για το πώς γεννήθηκε ο Χρόνος, έτσι όπως το φαντάζονταν αλλά και το πίστευαν οι παλιοί εκείνοι Έλληνες της εποχής του Ησίοδου, αιώνες πριν έρθει στον κόσμο ο Χριστός».
Για το σκοπό αυτό, ο ίδιος σκιαγραφεί με δικά του λόγια την ιστορία για την αρχή του Κόσμου, τη γέννηση του Χρόνου, τη χρήση της φωτιάς και κάθε δύναμης που ωφελεί ή βλάπτει ανάλογα με τη χρήση της, κι άλλοτε παίζει και τραγουδά γνωστές επιτυχίες του (Η Συννεφούλα, Σαν τον Καραγκιόζη, Τί έπαιξα στο Λαύριο κ.ά.).
Μαζί του θα έχει τους μουσικούς Σταύρο Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου, τις ηθοποιούς-τραγουδίστριες Ρηνιώ Κυριαζή και Φένια Παπαδόδημα καθώς και 12μελή χορό. Κι όλα αυτά με φόντο εντυπωσιακές ζωγραφικές δημιουργίες της Φωτεινής Στεφανίδη που προβάλλονται σε βίντεο, ενώ θα συμμετέχει και ο Θίασος Σκιών του Αθω Δανέλλη.

Η παράσταση «Για να γίνει ο χρόνος καινούριος» φτιάχτηκε, όπως δηλώνει ο Διονύσης Σαββόπουλος, «για τη χαρά της αφήγησης. Για παιδιά και για μεγάλους. Για όλους μας. Μπροστά σε μια αφήγηση που ξετυλίγεται μπροστά μας γεμάτη θαύματα, αφηνόμαστε. Αίρονται σιγά-σιγά οι επιφυλάξεις και οι δυσπιστίες. Ξαναγινόμαστε, όλοι, παιδιά. Δηλαδή καινούργιο».
Θα δοθούν οκτώ απογευματινές παραστάσεις (Παρασκευή 3, Σάββατο 4, Κυριακή 5, Τετάρτη 8, Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ.) και δύο πρωινές (Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 11.30 πμ.), στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.
Την παράσταση που θα επαναληφθεί τον Ιανουάριο, (9 έως και 12/1), σκηνοθετεί η χορογράφος Σοφία Σπυράτου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :