Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

"Κερδίσαμε το στοίχημα των εκλογών"

Δημήτρης Γιαννουλάκης: 
«Κερδίσαμε το στοίχημα των εκλογών, γιατί για εμάς η δεύτερη θέση στην οποία μας κατάταξε ο λαός της Κρήτης ισοδυναμεί με νίκη».
Αυτό  δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη» φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε με καταμετρημένο  ποσοστό περισσότερο από το  37% των εκλογικών τμημάτων επί του συνόλου της περιφέρειας Κρήτης. Στις πρώτες του δηλώσεις υπογράμμισε:
“Απόψε κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα  κάναμε ίσως αυτό που .............. ...................
πολλοί δεν περίμεναν.
Κάναμε την έκπληξη, καταφέραμε να στρέψει όλη η Ελλάδα τα μάτια της, πάνω μας.
Η ευθύνη μας είναι ίδια είτε είμαστε πρώτοι είτε δεύτεροι . Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο η  δεύτερη θέση ισοδυναμεί για εμάς με νίκη αντίστοιχη της  πρώτης θέσης.
Και για αυτή την εξέλιξη θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους υποψήφιους, τα στελέχη του συνδυασμού και πάνω από όλα τους ψηφοφόρους που μας εμπιστευτήκαν.
Τους ψηφοφόρους  που ψήφισαν ελεύθερα και περήφανα.
Που έδειξαν ότι έχουν εμπιστοσύνη στο νέο και εμπνεύστηκαν από αυτό.
Τους  ψηφοφόρους που ξεπέρασαν τις κομματικές γραμμές και ψήφισαν χωρίς ταμπέλες.  
Και φυσικά την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μας στήριξε δυναμικά από την πρώτη μέρα αυτού του αγώνα.
Αυτή η διαδρομή δεν ήταν καθόλου εύκολη για εμάς. Αντιθέτως ήρθαμε αντιμέτωποι με τη δυσπιστία , με αυτούς που μας συκοφάντησαν που μας εξύβρισαν. Και όμως όλα αυτά τα ξεπεράσαμε. Σταθήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων. Και τώρα δε θα διστάσω να σας πω  ότι νιώθουμε δικαιωμένοι.
Το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε δύο πράγματα.
Πρώτον ότι ψηφοφόροι δεν είναι δεδομένοι και δεν καθοδηγούνται και  δεύτερον  ότι διακατέχονται από έντονο προβληματισμό για το μέλλον του τόπου.
Αυτή την κατάσταση καλούμαστε να αλλάξουμε. Να προσεγγίσουμε αυτούς που δεν πείστηκαν ή απαξίωσαν την πολιτική εξαιτίας των μέχρι σήμερα πολιτικών που εφαρμόστηκαν”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :