Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Εναέριες αναμετρήσεις με το... Χάρο (vids)

Ο Yves Rossy, ο Ελβετός λάτρης των επικίνδυνων σπορ, ο οποίος μεταξύ άλλων, πέταξε πάνω από το Αγγλικό Κανάλι με το “φτερωτό” αεριωθούμενο εξοπλισμό του, προκάλεσε και πάλι το “Χάρο” με ένα νέο κόλπο... Και για μία φορά ακόμη, τον ξεγέλασε! ..............

.....................Ο 51χρονος “Jetman” πήδηξε από αερόστατο, που πετούσε σε ύψος περίπου 8.000 ποδιών, πραγματοποιώντας εντυπωσιακούς ελιγμούς χάρη στη νέα του εφεύρεση.

Ο Rossy έκανε το νέο του κόλπο κατά τη διάρκεια 18λεπτης πτήσης, προκειμένου να ελέγξει το νέο και ακόμη πιο αεροδυναμικό μοντέλο του αεριωθούμενου εξοπλισμού του, προτού προσγειωθεί στη γη με ένα ... ποταπό αλεξίπτωτο.

Μεταξύ των σχολίων που δημοσιεύτηκαν στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο ίδιος έγραψε : ¨'Ηταν φανταστικά. Η πτήση εξελίχθηκε περίφημα, παρότι προέκυψε ένα μικρό πρόβλημα, όταν ζέσταινα τη μηχανή μου. Ωστόσο, έκανα τις δύο περιστροφές που προγραμμάτιζα και είμαι πολύ ευχαριστημένος”.

Τα φτερά του νέου εξοπλισμού του Rossy έχουν άνοιγμα μήκους 2 μέτρων και τέτοια συνδεσμολογία, που του επιτρέπουν να είναι πιο σταθερό και αεροδυναμικό από τον “προκάτοχό” του. 

Δείτε τα βίντεο:
 




Δεν υπάρχουν σχόλια :