Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Mνημείο λαϊκισμού και πολιτικής ανυποληψίας

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ είναι επικίνδυνη και εξελίσσεται στη χειρότερη της τελευταίας 30ετίας». Η δήλωση είναι χθεσινή, ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά και αποτελεί, αν μη τι άλλο, μνημείο λαϊκισμού και πολιτικής ανυποληψίας. 
Διότι μπορώ να καταλάβω γιατί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ανεβάζει σε τέτοια ύψη τους τόνους της αντιπολιτευτικής αντιπαράθε- σης με την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι μας θεωρεί όλους μικρόνοες ή πολίτες με λοβοτομή. 
Εχει εσωτερικά πρόβλημα, δέχεται απο παντού επιθέσεις, του .........

........... κόβουν κομμάτια η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί δηλώσεις όπως η προαναφερόμενη. Αν η σημερινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη της τελευταίας 30ετίας, η κυβέρνηση Καραμανλή η οποία κατέστρεψε τη χώρα, και στην οποία συμμετείχε, τι ακριβώς ήταν; Εκτός πια κι αν ο Αντώνης Σαμαράς, νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά υπουργό Πολιτισμού της κυβέρνησης Καραμανλής, οπότε δεν υφίσταται και ζήτημα προς συζήτηση. 
Κατά τα λοιπά, ας αφήσει τις ειρωνείες- όπως αυτές που κατά κόρον χρησιμοποίησε χθες- κι ας μας πει επιτέλους τη μαγική συνταγή επί τη βάσει της οποίας θα μηδένιζε το έλλειμμα μέσα στο 2011. 
Οσο δεν την περιγράφει δικαιούμαστε να πιστεύουμε δύο πράγματα: ή ότι λέει καλαμπούρια για να περνάει η ώρα ή ότι (αν έχει πραγματικά αυτή τη λύση) θέτει το κομματικό συμφέρον υπεράνω του εθνικού. Ας διαλέξει τι συμβαίνει, και ας μας το πει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :