Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Βαρύ πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ και το Ρέθυμνο η «εκπαραθύρωση» του Γιώργη Παπαδάκη

Ο απερχόμενος Νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργης Παπαδάκης είναι αναμφίβολα μια από τις πιο αξιοσέβαστες προσωπικότητες στην κοινωνία του Ρεθύμνου. Με ανθρωπιά, μπέσα, κρητική λεβεντιά που αναγνωρίζονται από όλους τους καλοπροαίρετους Ρεθεμνιώτες, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης.
Δεν είναι τυχαίο, ότι το 2002 είχε κατορθώσει να εκλεγεί Νομάρχης με ανεξάρτητο συνδυασμό, κόντρα στο κατεστημένο του δικομματισμού, και κυρίως του ΠΑΣΟΚ, στην Κρήτη. Προέρχεται από το... ΠΑΣΟΚ, είναι ΠΑΣΟΚ, όμως πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος και Ρεθεμνιώτης, με ενδιαφέρον για τους ανθρώπους του Ρεθέμνους. Γι’ αυτό άλλωστε και η στήριξη στην υποψηφιότητά του, τόσο το 2002 όσο και το 2004 (την τελευταία φορά και με το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ), ξεπέρασε κατά πολύ τα στενά κομματικά όρια των ψηφοφόρων του κόμματος στο νομό.
Δυστυχώς, το γερασμένο και παρηκμασμένο δικομματικό σύστημα δεν ευνοεί τέτοιες προσωπικότητες. Θέλει αδίστακτα κομματόσκυλα, με μηδενική προσφορά στην κοινωνία των πολιτών, αλλά με προθυμία και οσφυοκαμψία στα… κελεύσματα των «αρχηγών» και της κομματικής νομενκλατούρας.
Παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες των Ρεθεμνιωτών, το κεντρικό ΠΑΣΟΚ απέκλεισε τελικά το Γιώργη Παπαδάκη από την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου με το συνδυασμό του κ. Αρναουτάκη. Επελέγη κάποια κ. Λιονή, Περιφερειάρχης μέχρι σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία. Η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου -και μάλιστα σε διακομματικό επίπεδο- αγνοήθηκε προκλητικά από τους καρεκλοκένταυρους και νεροκουβαλητές της Ιπποκράτους…
Και τα δύο παλαιά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΝΔ του Σαμαρά, κινούνται σ’ αυτές τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με στενά μικροκομματικά κριτήρια, ξένα προς τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών. Το αθηνοκεντρικό κράτος περιφρονεί τη βούληση της περιφέρειας. Γι’ αυτό και σ’ αυτές τις εκλογές πρέπει να τιμωρηθεί.
Η στήριξη σε ανεξάρτητους συνδυασμούς -χωρίς «χρίσματα» σκοπιμοτήτων- είναι η καλύτερη απάντηση στους Συγκάτοικους και τα κομματικά τους επιτελεία που βιάζουν την κυρίαρχη βούληση των πολιτών και αντιμετωπίζουν τις κοινωνίες της περιφέρειας ως… παραρτήματα του αθηνοκεντρικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :