Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ο αμνήμων Σαμαράς


Η Νέα Δημοκρατία νομίζει ότι βρήκε τη λύση: προσπαθεί με φιλμάκια να μας κάνει να πιστέψουμε ότι «κυβέρνησε» άψογα τη χώρα από το 2004 ως το 2009 με πρωθυπουργό τον Καραμανλή και υποστηρικτή του τον Σαμαρά. Δυστυχώς όμως είναι δύσκολο να ξεχάσει κάποιος ένα τόσο πρόσφατο παρελθόν. Ιδού, ξανά και ξανά, ορισμένα στοιχεία που μπορούν επίσης να βρεθούν σε μορφή βίντεο...
Ολοι λοιπόν γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα του 2004 στεκόταν γερά στα .......

........ πόδια της και ότι το 2009 κατέρρευσε.
Η Νέα Δημοκρατία αμέσως μόλις ανέλαβε κήρυξε πόλεμο στη διαφθορά (Μπαϊρακτάρης!). Αποτέλεσμα, τα απίστευτα σκάνδαλα που ακολούθησαν το ένα το άλλο.

Πρώτη της δουλειά ήταν, με τον Αλογοσκούφη, να συκοφαντήσει εδώ και στην Ευρώπη, με τις δήθεν «απογραφές», την προσπάθεια του Σημίτη και του επιτελείου του που πέτυχαν την ένταξή μας στη ζώνη του ευρώ. Λόγω Αλογοσκούφη αποκτήσαμε τότε για πρώτη φορά «κακό όνομα» στις Βρυξέλλες. Το πληρώνουμε ακόμα σήμερα εφόσον οι νεοδημοκρατικές στατιστικές τής πενταετίας ήταν τόσο ειλικρινείς ώστε στις αρχές του 2009 το έλλειμμα να εμφανίζεται και από τον ίδιο τον «οικονομολόγο» Σαμαρά της τάξης του... 3%- 4%.

Υποσχέθηκε «επανίδρυση του κράτους». Με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να αποτεφρωθεί μέσα σε μια τραγική διετία το ένα τρίτο της χώρας (Πελοπόννησος, Εύβοια και Αττική) και οι υπεύθυνοι να μας παραμυθιάζουν για διεθνείς συνωμοσίες αντί να οργανώνουν την πυρόσβεση.

Η Νέα Δημοκρατία, στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και για τα θέματα που μας ταλανίζουν, κατάφερε να δρα τρώγοντας πίτσες στο δωμάτιο του κ. Καραμανλή, στο Μπούργκενστοκ, κοντά στη Ζυρίχη, όταν κρίθηκε η πιο σημαντική διαπραγμάτευση για το Κυπριακό, εμποδίζοντας στη συνέχεια λόγω «πολιτικού κόστους» κάθε νέο βήμα προσέγγισης με την Τουρκία και χάνοντας ευκαιρίες για το Μακεδονικό, με αρνητική εξαίρεση ένα σχεδόν βέτο για την ένταξη της πΓΔ της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Ναι, υπάρχει και η συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, τόσο προσεγμένη που παραμένει ανεφάρμοστη, και, όντως, ένα άνοιγμα προς την Κίνα, έργο κυρίως των εφοπλιστών.

Είναι θεμιτό να χρησιμοποιεί η σαμαρική Νέα Δημοκρατία τα υπαρκτά λάθη και τις απαράδεκτες αδυναμίες της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ για να προχωρήσει στη δύσκολη ανασυγκρότησή της. Το αθέμιτο είναι να μη θυμάται ότι πριν από ένα χρόνο παρέδωσε μισογκρεμισμένο το «σπίτι Ελλάδα» στη νέα πλειοψηφία με πανικόβλητες απανωτές εκλογές όχι για να αναλάβει ευθύνες αλλά για να δραπετεύσει από τις συνέπειες της διαχείρισής της.

Οποιος πει ότι όλα αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, ας τα διαβιβάσει στον αμνήμονα Αντωνάκη: συμπληρώνουν τα σποτάκια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :