Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Πλήγμα για τις ταυρομαχίες στην Ισπανία

Νέο πλήγμα δέχθηκαν οι ταυρομαχίες στην Ισπανία καθώς η Γερουσία απέρριψε μια πρόταση να κηρυχθούν τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. .............

.................Η Γερουσία απέρριψε με 129 ψήφους έναντι 117 και μιας αποχής την πρόταση που κατατέθηκε από το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP).

Οι ταυρομαχίες ενέπνευσαν αναρίθμητους ισπανούς καλλιτέχνες, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του PP Πίο Γκαρθία-Εσκουντέρο, ο οποίος τις περιέγραψε ως μορφή τέχνης στην οποία ο ταυρομάχος - καλλιτέχνης πρέπει να αυτοσχεδιάσει και να διακινδυνεύσει τη ζωή του.

Όμως το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο υποστήριξε πως η πρόταση του PP παραβιάζει τις εξουσίες των 17 ημιαυτόνομων περιφερειών της Ισπανίας, οι οποίες είναι υπεύθυνες για αποφάσεις που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά.

Το PP ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της απόφασης για την απαγόρευση των ταυρομαχιών που ελήφθη τον Ιούλιο από τη βορειοανατολική περιφέρεια της Καταλονίας.

Η Καταλονία ήταν η πρώτη περιφέρεια της ηπειρωτικής Ισπανίας που υιοθέτησε ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο πυροδότησε εθνική συζήτηση για το μέλλον των ταυρομαχιών.

Περισσότεροι από 10.000 ταύροι σκοτώνονται κάθε χρόνο στις ισπανικές ταυρομαχίες.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :