Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Κ. Μπακογιάννης: «Να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη»

Κριτική στους περισσότερους από τους εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής άσκησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης σε ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα.
Αφού τόνισε ότι η μεγάλη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα δεν αφήνει κανένα μας ανεπηρέαστο και πως τα τελευταία χρόνια χάσαμε... πάμπολλες ευκαιρίες στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης, σημείωσε ότι αυτό το μοντέλο άσκησης πολιτικής, όχι μόνο σε κεντρικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, τελείωσε πλέον.
Ανέφερε ότι για αρκετούς στην ελληνική κοινωνία η βαθειά κρίση είναι παροδικό φαινόμενο και «προτάσσουν μια οικονομίστικη αντίληψη». Αρνούνται, συνέχισε, να δουν όλη την αλήθεια και πιστεύουν ότι το πρόβλημα περιορίζεται μόνο στα έσοδα ή τις δαπάνες του κράτους.
«Οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους του πολιτικού μας συστήματος, δεν αντιμετωπίζουν την κρίση. Απλώς σπεκουλάρουν με την κρίση και συνεχίζουν να μιλούν τη γλώσσα του χθες για τα προβλήματα του αύριο. Είναι οι ίδιοι πολιτικοί οι οποίοι ισχυρίζονται, λίγο-πολύ, ότι μπορεί η γη να σταματήσει να περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της, αλλά το πολιτικό σύστημα θα επιβιώσει όπως είναι σήμερα», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας πως η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά πάνω από όλα πολιτική και ηθική που αγγίζει κυρίαρχες συμπεριφορές και βαθειά ριζωμένες νοοτροπίες.
Ο Κ. Μπακογιάννης στη συνέχεια είπε ότι έχει έρθει ο λογαριασμός για τρεις παθογένειες: Τον κομματισμό, την αδιαφάνεια - διαφθορά - κλειστές πόρτες και την αδράνεια.
Αναφερόμενος δε στον «Καλλικράτη» είπε ότι είναι μια νέα αρχή και «οφείλουμε να αξιοποιήσουμε σωστά αυτή την ευκαιρία και να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας». Τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :