Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Έκλεισε η πώληση Σκαραμαγκά

Ελληνική σημαία στο «Παπανικολής» την Τρίτη
Ενεργοποιήθηκε η συμφωνία- πακέτο για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την γερμανική Thyssenkrupp σε εταιρεία αραβικών συμφερόντων και την επίλυση του θέματος των υποβρυχίων του πολεμικού ναυτικού.
Το υποβρύχιο «Παπανικολής» μετά την επίλυση γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων, σήμερα αργά το μεσημέρι, αναμένεται να υψώσει την ελληνική σημαία την προσεχή Τρίτη στα ναυπηγεία του Κίελου στην Γερμανια.
Η γερμανική εταιρεία που ήλεγχε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά προσκόμισε τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που απαιτείτο για να εισπράξει από το ελληνικό δημόσιο 250 εκατομμύρια ευρώ που είναι η δόση για την αποπληρωμή των υποβρυχίων, όπως προβλέπει η συμφωνία η οποία έχει κυρωθεί με νόμο από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Η συμφωνία προβλέπει την μεταβίβαση του 75% των μετοχών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar ή σε ..............
................ συνδεδεμένη με αυτήν εταιρεία. Με την ενεργοποίηση (closing) της συμφωνίας δίνεται τέλος και στην αγωνιά των 1300 εργαζομένων στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από τις 15 Αυγούστου. Η λύση που επιλέχθηκε περιλαμβάνει εκτός από την παραλαβή του «Παπανικολής» και την ολοκλήρωση των τριών άλλων υποβρυχίων ίδιου τύπου (type 214) στο Σκαραμαγκά και την ναυπήγηση δύο ακόμα υποβρυχίων αυτού του τύπου αντί του εκσυγχρονισμού δύο παλιού τύπου υποβρυχίων (type 219) που προέβλεπαν οι συμφωνίες των αρχών της τρέχουσας δεκαετίας.
Το πλήρωμα τoυ υποβρυχίου «Παπανικολής» είναι εδώ και 15 μέρες στο Κίελο και εκπαιδεύεται στο σκάφος.
/ / ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :